Nik Kejv raspustio Grindermen

"Toliko od Grindermen-a. Gotovo je, vidimo se ponovno za 10 godina", kazao je Kejv u subotu uveče
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 12:48h

Grindermen, sada već legendarni "bočni" projekat Nika Kejva, više ne postoji!

"Toliko od Grindermen-a. Gotovo je, vidimo se ponovno za 10 godina", kazao je Kejv u subotu uveče pred 12.000 obožavatelja na festivalu Meredit u australijskom gradu Viktoriji, objavljujući kako je to bio zadnji nastup oog benda. Vijest o raspuštanju Grindermena prvi je objavio alternativni australijski portal "Mess+Noise".

Grindermen je Kejv formirao 2006., zajedno s Vorenom Elisom, Martinom Kejsijem i Džimom Sklavunosom. Iako su sva trojica članovi i Bed Sidsa, pratećeg Kejvovog benda, Grindermen je teško poistovjetiti sa zvukom Bad Sids-a.

Grindermen je punokrvni i pomalo pojednostavljeni rok bend, s ogoljenim krugom tema u kojima nema mjesta za uobičajenu Kejvovu opsjednutost ljubavlju i bogom. Bez obzira na svoju harizmu, Kejv je u Grindermen-u bio samo jedan od jednakih.

Posljednji nastup pred 12.000 obožavatelja na festivalu Meredit

Bend je dobio ime po naslovu pjesme "Grinder Man Blues" legendarnog bluz majstora Memfis Slima.

"Grindermen" na engleskom jeziku bukvalno znači brusač, ali u slengu se tako naziva čovjeka velike seksualne energije.

Grindermen je dosad objavio dva albuma, jednostavnog naziva "Grinderman" i "Grinderman 2". Promovišući drugi album, Grindermen je prošlog jun nastupao i na ex-Yu prostoru.

Raspuštanje Grindermen-a podudarilo se sa najavama izlaska novog albuma Bad Sids-a, koje je Kejv najavio za 2011. godinu. Zadnji album Nika Kejva i njegovog matičnog banda, "Dig, Lazarus, Dig!!!", objavljen je još 2008. godine.

Bonus video: