Leniju Kravicu ''Orden za umjetnost i književnost''

Kravic je rekao da se njegova muzička karijera "preko noći" promijenila kada je imao prvi veći nastup na jednom festivalu u francuskom gradu Renu 1989
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 15:05h

Američkom rokeru Leniju Kravicu dodijeljena je jedna od najviših nagrada iz oblasti umjetnosti u Francuskoj - Orden za umjetnost i književnost, prenose mediji.

Francuski ministar kulture Frederik Miteran, koji je 47-godišnjem Kravicu, dodijelio orden, poručio mu je da se "oslobodio barijera između bijelog i crnog zvuka".

Kravic, poznat po hitovima "Let Love Rule" i "Are You Gonna Go My Way", rekao je da se njegova muzička karijera "preko noći" promijenila kada je imao prvi veći nastup na jednom festivalu u francuskom gradu Renu 1989.

"Znam da zvuči kao bajka ali je istina", rekao je on agenciji AP.

On je dodao da je naročito "dirnut" što je odlikovan u Francuskoj, u zemlji koja je vjerovala u njega dok je bio neshvaćen kod kuće.

"Prvih dana nisam uopšte radio u SAD ali je ta noć sve promijenila, kao da je sva dobra energija bila koncentrisana ovdje", rekao je pjevač koji je više mjeseci godišnje radi u Francuskoj i koji je napisao i producirao album francuske zvijezde Vanese Paradi iz 1992. godine sa koga je hit "Be My Baby".

Kravic je dijete iz mješovitog braka, a njegov posljednji album "Black and White America" bavi se međurasnim pitanjima i o događajima koje su njegovi roditelji preživjeli tokom 60-tih godina prošlog vijeka u Njujorku.

Bonus video: