"Ja neću ovakvu najavu" bilbordi tek početak kampanje za novi album

Ovu rečenicu, dobro poznatu ljubiteljima pop muzike, izgovorila je na snimanju jedne emisije Nataša Bekvalac
213 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Alibabić bilbord, Foto: Zoran Đurić
Danijel Alibabić bilbord, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.11.2011. 08:13h

Bilbordi “Ja neću ovakvu najavu” već nekoliko dana privlače pažnju građana Podgorice, a ovo je samo početak kampanje povodom albuma prvijenca nekadašnjeg člana sastava “No Name”- Danijela Alibabića.

Ovu rečenicu, dobro poznatu ljubiteljima pop muzike, izgovorila je na snimanju jedne emisije Nataša Bekvalac, a Alibabić smatra da se njegova koleginica neće naljutiti što je u svojoj kampanji citira.

" Ne vidim razlog zašto bi se ljutila, jer sve ukupno izgleda veoma simpatično i mnogi se pitaju šta znači sam natpis na bilbordima. Eto, poslije toliko godina i toliko najava napokon mogu da kažem da će moj album prvijenac uskoro biti objavljen.

Kad kažem uskoro, ne mislim na mjesece i godine, pjesme koje treba da završim, već ga od pojavljivanja u prodaji dijele samo dani", priča za “Vijesti” Alibabić.

Kako kaže, sve pjesme su već odavno spremne, i on sam na objavljivanje albuma čeka već nekoliko mjeseci.

" Izdavač će biti City Records, a kada će album moći da se kupi zavisi od njih. Za koji dan kreće i reklama, tako da mislim da će neki 5. decembar biti krajnji rok" nada se on.

Na albumu će se, kako nam je potvrdio Alibabić naći osam novih pjesama i tri bonus.

" Numere “Bolji ja”, “Dovodiš me do ludila” sa kojom sam prije dvije godine nastupio na Pjesmi Mediterana i moj prvi singl “Ne plači mala” uvrštene su kao bonusi" kaže on, a na pitanje šta je sa “Balavicom” i da li će se ona naći na albumu, dogovara:

" Naravno da hoće, jer publika tu pjesmu obožava. Međutim, kako je tu numeru, kao i preostalih sedam radio upravo isti autorski tim - Filip Miletić i Miloš Roganović, nju nekako svrstavam u “nove pjesme”", objasnio je Alibabić.

Tek će se iskazati kao autor

Iako je za neke druge pjevače pravio hitove, što potvrđuje i njegova pobjeda na festivalu “Sunčane skale 2007” s numerom “Suza stihova” koju je pjevala njegova tadašnja djevojka Lejla Hot, kao i Montefoni za najboljeg tekstopisca i kompozitora, Danijel je na svom prvijencu šansu ipak dao Miletiću i Roganovuiću.

" Autor sam pjesme “Dovodiš me do ludila”, i smatram da je dovoljno da se na svom prvijencu predstavim i u tom svjetlu sa jednom pjesmom. Razmišljao sam mnogo o tome da li više pjesama sam da uradim, međutim, “Balavica” koju je radio pomenuti tandem postigla je nevjerovatan uspjeh, tako da sam napravio najbolju kombinaciju, povjerio njima da odrade ostale pjesme i jedva čekam da i publika da svoj sud.

Za mene kao autora ima vremena, nijesam još rekao sve, tako da ću vjerovatno nekom sljedećem albumu dati veći pečat " kaže Alibabić.

Nakon što je sa kampanjom krenuo u Crnoj Gori, isti bilbordi sa “Ja neću ovakvu najavu” će se pojaviti i po Srbiji.

" Ovo je samo početak kampanje. Moj prijatelj Miodrag Bogojević Gaga ima sjajne ideje i sama kampanja koja će pratiti objavljivanje mog prvijenca neće se završiti sa ovim bilbordima.

Za početak će se i po Srbiji pojaviti isti bilbordi, a kad bude album objavljen onda tek kreće prava kampanja" obećava on.

Spotovi za sve pjesme

Numere sa njegovog prvijenca pratiće i spotovi, a do sada je sa Dejanom Milićevićem snimio dva i to za pjesme “Balavica” i “Ne plači mala”.

" Planiram da za sve numere koje će se naći na albumu uradim spotove. Tri spota snimaću već za desetak dana, a tek nakon Nove godine snimiću video za numeru koju sam posvetio svojoj prijateljici i koleginici Kseniji Pajčin.

Zadovoljan sam kako su izgledali i prošli kod publike protekli spotovi, zato će za još jedan od njih biti zadužen Dejan Milićević, za jedan će biti zadužen Kiki koji je takođe radio spotove mnogih poznatih zvijezda, a ostale će raditi produkcijska kuća “Al Hamed”" zaključuje Alibabić.

Bonus video: