Festival u Nikšiću: Nastupaju lokalni bendovi i DJ-evi

Nikšićki entuzijasta kaže da se uvijek trudio da promoviše drugačiji zvuk, prije svega rokenrol, između ostalog i zbog toga što je i sam ljubitelj takve muzike
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2011. 13:26h

Nikšićki pab “Hacienda” proslaviće jubilarnu petu godišnjicu postojanja trodnevnim festivalskim programom u kojem će učestvovati nikšićki muzičari i likovni umjetnici.

Sjutra veče biće organizovana rok svirka, a nastupiće grupe Voodoo, Beer & Steel, Manitou i Stevo svinja bend.

U nedjelju će publiku animirati hip hop kolektiv NaVamGa i DJ-evi Goran Pejović i Boško Pavićević, a biće organizovana i izložba slika, dok će u ponedjeljak ponovo zasvirati nikšićki rok sastavi “Nervoza”, “Rock In Peace”, “Deaf Voices” i “Punkreas”.

"Odlučio sam se da napravim presjek mlađih i starijih nikšićkih grupa, a i u pitanju su ljudi koje znam, sa kojima sam već sarađivao. Pored toga, poznato je već svima u kakvim uslovima funkcionišu alternativni muzičari u Crnoj Gori i mislim da im je svaki vid promocije dobrodošao", odgovara Gligor Lješković, vlasnik “Haciende”, na pitanje po kom osnovu je birao učesnike ovog mini-festa.

Nikšićki entuzijasta kaže da se uvijek trudio da promoviše drugačiji zvuk, prije svega rokenrol, između ostalog i zbog toga što je i sam ljubitelj takve muzike.

Na pitanje da li bi se ovaj festival mogao pretvoriti u tradiciju, Lješković kaže da tradicija već na neki način postoji, s obzirom na to da je prošle godine rođendan obilježen svirkom četiri, a pretprošle dva benda.

Voodoo bend

Nada se da bi u budućnosti ponuda mogla biti još bolja, jer kako kaže, i pored teške situacije u kojoj egzistiraju alternativni muzičari u Crnoj Gori, ovogodišnji pozitivni događaji poput Lake festa i naglog porasta broja rok koncerata u zemlji ulivaju optimizam.

"Očekujem dobar provod i posjećenost i mislim da će to biti podstrek za još bolji dalji rad", zaključio je Lješković.

Početak programa za svako veče zakazan je za 21 sat, a ulaz će biti besplatan.

Bonus video: