Prvi muzički festival u Avganistanu nakon tri decenije

Iako se muzika vratila i oživjela "olovnu" atmosferu u gradovima, muzički dućani su česte mete napada, a i muzičare na ulici često maltretiraju zbog neuobičajene odjeće ili frizure
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 11:03h

Živa muzika vratila se u Avganistan nakon pune tri decenije, kad je u subotu priređen rock koncert u Kabulu, na kojem su se djevojke i mladići radovali i plesali dugo u noć, prenose agencije u nedjelju.

Rock bendovi iz Australije, Uzbekistana, Kazahstana i Avganistana priredili su šestočasovnu svirku na festivalskoj pozornici svirajući hevi metal, pank rok, bluz, indi i elektronsku muziku.

Muziku u Avganistanu su zabranili talibani no, iako se vratila i raznolikošću zvukova oživjela "olovnu" atmosferu u ratom, represijom i siromaštvom izmorenim gradovima, muzički dućani su česte mete napada, a i muzičare na ulici često maltretiraju zbog neuobičajene odjeće ili frizure.

Festival je održan uz stroge mjere sigurnosti u dijelu slikovitih vrtova Baburmirnog parka u kojem se nalazi grobnica Babura, prvog mogulskog cara.

Bonus video: