Rambo: Prijem podgoričke publike me je raznježio

"Ja živim i plaćam račune od poslova konsaltinga i ne zavisim od prodaje karata. To je velika sreća, jer možda bih i ja počeo da pravim seljačku muziku", priznao je Rambo
0 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.09.2011. 10:23h

Sumirajući utiske dva dana nakon koncerta na terasi KIC-a, u Podgorici, Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus kaže da je zadovoljan.

"Prijem publike me je zaista raznježio. To su neke nove generacije koje pod najezdom šund sadržaja koji se servira sa Pinka i sličnih medija beskrajno zaglupljuju omladinu, trebalo bi da nemaju nikakvo razumijevanje za ovo što radim.

Ali oni sa tolikim žarom prihvataju moje pjesme da je to prosto dirljivo", opisao je Rambo komunikaciju sa svojom publikom u petak veče.

"Bilo je prisutno oko 400 ljudi. Podijelili smo priličan broj besplatnih karata, prodali smo 263, sasvim dovoljno da se plate troškovi i muzičari. Ja, srećom, živim i plaćam račune od poslova konsaltinga o sferi održivog razvoja, pa ne zavisim od prodaje karata.

"To su nove generacije koje pod najezdom šunda koji se servira sa Pinka i sličnih medija zaglupljuju omladinu, trebalo bi da nemaju nikakvo razumijevanje za ovo što radim"

To je velika sreća, inače, ko zna - možda bih i ja počeo da pravim seljačku muziku da bi se bolje prodavala. Ovako, omogućio sam sebi da principijelno radim ono što najviše volim i cijenim", priznao je crnogorski muzičar.

Njegovi koncerti često se pamte po komentarima upućenim prisutnima, no ovoga puta publika je realizovala scenu za pamćenje, dozivajući ga stihovima “Čobane, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe”.

"Pa to je interna šala, samoironija, koju je publika savladala i uživa u tome. Ta samorefleksija koju sam im usadio zauvijek ih je učinila drugačijim, samosvjesnijim, distanciranijim od gluposti i bahatosti koji dominiraju u ambijentu liberalnog kapitalizma", objasnio je samoproklamovani medijski manipulator.

Posebnu čar njegovom koncertu dali su specijalni gosti, džez orkestar Muzičke škole “Vasa Pavić”, u čijem nastupu poznati muzičar kaže da je uživao.

"Fenomenalni su, daroviti, svježi, šarmantni. Nedostajalo mi je samo da se obrate publici, da kažu neku riječ - koje kompozicije sviraju, ko su kompozitori, aranžeri, iz koje godine...

Bonus video: