Ko ne ostane da sluša Jinxe, nije normalan

A onda su na binu izašli “Jinxi” koji su se pripremali dvadesetak minuta...
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 19:30h

Hrvatski bend “Jinx” je u Virpazaru na završnici “Vidra festa” opravdao epitet “mala, ali nevjerovatno uspješna tvornica hitova”.

Naime, njihov prvi nastup oduševio je i publiku u Virpazaru, ali su i prisutni, ako je vjerovati članovima benda, “oduševili” “Jinxe”.

Muzički dio programa “Vidra fest” koji je ujedno bio i završnica dvodnevnog festvala na Skadarskom jezeru počeo je obradama koje su svirali “Senkina đeca”.

Njihov prvi nastup na velikoj bini publika je ispratila aplauzom, a zahvaljujući odličnoj atmosferi koju su napravili od organizatora su dobili zeleno svjetlo da produže nastup.

Nakon njih, prisutni su imali priliku da čuju novosadsku “Killo Killo badnu” (na slici dolje) koja je svirala svoje pjesme među kojima su i “Internet”, “Mogao sam biti”, “Licemer”, “Rastao pored Dunava”, “Zvone mi jaja”. Među njima je bila i jedna posvećena “Cetinjanki Anđeli”.

“Nijesmo nikad otišli bez bisa, to bi bilo glupo”

A onda su na binu izašli “Jinxi” koji su se pripremali dvadesetak minuta, a za to vrijeme najvatrenija publika u prvim redovima, razmrdana repertoarom “Senkine đece” i “Killo killo bande”, pjevala je hitove “Galije”, Zdravka Čolića, “Bijelog dugmeta”, kako bi sebi, ali i ostalima, prekratila vrijeme do koncerta “Jinxa”.

Nastup su započeli hitom “Da smo se voljeli manje” kojim su ujedno najavili njihov posljednji album “Diksilend”.

Publika je imala priliku da đuska uz numere “Pored mene”, “Smijem se”, “Šmiramo”, “Na horizontu”, “Na zapadu”, “Tamo gdje je sve po mom”, “Na čemu si ti”, “Ljeto”, “Čuvaj me, ne daj me”, “Na zub su me uzeli, mama”, a kao što to kaže stih iz pjesme “Brazil”- “treba stati kad je najbolje”, tako su nešto poslije 11 sati i “Jinxi” odlučili da uz pomenutu numeru završe druženje sa publikom.

Međutim, brzo su se vratili na bis. Tada je gitarista i osnivač Coco priznao da su se dogovorili da otpjevaju još jednu pjesmu, dok je pjevačica Yaya prokomentarisala: “Nijesmo nikad otišli bez bisa, to bi bilo glupo” i otpjevala pjesmu “Koliko suza za malo sna”.

Veliki broj ljubitelja njihove muzike došao je u Virpazar da prvi put u Crnoj Gori čuje grupu “Jinx”, a među njima su bile i pjevačice Marija Božović i Sanja Raičković.

Ipak, posjetilaca je bilo osjetno manje nego prošle godine kada su zvijezde “Vidra festa” bili Darko Rundek i njegov Cargo orkestar.

Galerija

Bonus video: