Za hrvatskog pjevača Žaka Houdeka britanski "X Factor" je san i novi izazov

On je u razgovoru za hrvatski portal Index priznao da mu je bilo teško da ćuti o tome, iako je na prvoj audiciji bio još u januaru
0 komentar(a)
žak houdek, Foto: Eurovision.tv
žak houdek, Foto: Eurovision.tv
Ažurirano: 06.09.2011. 17:34h

Hrvatski pjevač Žak Houdek konačno je progovorio o svom učešću u ovogodišnjem britanskom šouu “X Factor”. Iako se posljednjih dana našao u žiži interesovanja, tek sada je dobio dozvolu produkcije da konačno ispriča svoja iskustva sa audicija.

On je u razgovoru za hrvatski portal Index priznao da mu je bilo teško da ćuti o tome, iako je na prvoj audiciji bio još u januaru.

"Dvije sedmice sam čekao njihovo odobrenje da mogu bilo šta da kažem. Imali su razumijevanja, jer drugi kandidati nisu u takvom položaju kao ja. Kod njih se doslovno ništa ne otkriva o takmičarima prije nego što krenu emisije. Rekao sam im da dvije sedmice nisam mogao da živim od medija i poziva, pa su mi na kraju progledali kroz prste",priča Houdek.

Nakon nekoliko audicija ušao je među prvih sto kandidata i tvrdi da je želio vrištati od sreće i da svima ispriča šta mu se događa.

"Priča traje od januara, jer je tada bila prva audicija. Tek nakon četvrte dolazite pred žiri. Mislim da su nam rekli da se prijavilo preko 250 hiljada ljudi iz cijele zemlje, a ja sam ušao u prvih sto. Moram da prođem još dva koraka da uđem među 24 odabrana kandidata, pa zatim među 12 finalista. Poželio sam da vrištim od sreće i uzbuđenja. Moji najbliži su znali, ali su me hrvatski mediji kontaktirali tek pošto su me britanski mediji izdvojili u top pet", objašnjava.

Nikad nisam bio zbunjeniji

Poziv za šou dobio je prošle godine kad se u Londonu pojavio na rijaliti takmičenju “Open Mic”. Odlučio je da iskoristi priliku i prijavi se na “X Factor”, a prvo pojavljivanje pred žirijem prošlo je veoma dobro.

"Imao sam tremu. Neki su pisali da sam bio bahat, što uopšte ne odgovara istini. Nikad u životu nisam bio zbunjeniji. Razgovor je tekao kojih 10 minuta. Pitali su me neke osnovne stvari i kad sam im rekao da u Hrvatskoj imam karijeru, zanimalo ih je sve o tome. Gari me pitao bi li nas prepoznali u Hrvatskoj da zajedno prošetamo ulicom, ja sam rekao da bi vjerovatno mene prije prepoznali, s obzirom na moju veličinu. Bili su oduševljeni činjenicom da je neko ko je poznat u svojoj zemlji došao u taj šou. Luis Volš mi je zahvalio što sam došao i srećan je što sam spreman da rizikujem karijeru zbog mogućih većih stvari", tvrdi Žak i dodaje da neće zanemariti karijeru u Hrvatskoj i ex-YU.

Na “X Factor” se prijavio jer je to, kako tvrdi, najkraći i najbolji put za ostvarenje inostrane karijere.

" To je moj san, neki novi izazov", zaključuje Houdek kome je veliki uspjeh predvidjela Keli Rouland i istakla ga kao favorita za pobjedu.

Bonus video: