Sting piše muziku za mjuzikl "Posljednji brod"

Mada je riječ o originalnom projektu, budući da je Sting za njega napisao najmanje 20 novih pjesama, ipak će sadržavati i brojne klasike
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2011. 13:27h

Sting svoj šezdeseti rođendan slavi povratkom u teatar, te piše muziku za novi mjuzikl čija će se radnja odvijati u Njukaslu osamdesetih godina prošlog vijeka, pišu britanski mediji.

Riječ je o povratku Stinga u pozorište 22 godine nakon što je sudjelovao u brodvejskoj produkciji »Opere za tri groša« Bertolda Brehta i Kurta Vaila.

Kasting za "The Last Ship" ("Posljednji brod"), koji je bivši frontmen kultnog sastava The Police napisao zajedno s američkim dramaturgom i dobitnikom Pulicerove nagrade Brajanom Jorkijem, već je počeo, ističe londonski Gardijan.

Iako pojedinosti oko radnje još nisu poznate, zna se da popis likova uključuje jednog industrijskog magnata, dvojicu sveštenika, te glavnog protagonistu Gideona koji je, kao i Sting, "odrastao na dokovima njukaslskih brodogradilišta".

Prema pisanju Njujork Tajmsa, "Gideon je harizmatičan, šarmantan, ciničan i mudar, brz kad treba platiti rundu ili se potući, ali spor na otvaranju svojeg srca".

Kada je prošle godine najavljen, taj je projekt opisan kao autobiografski, utemeljen na Stingovom albumu "The Soul Cage" iz 1991. godine. Mada je riječ o originalnom projektu, budući da je Sting za njega napisao najmanje 20 novih pjesama, ipak će sadržavati i brojne klasike.

Sting će svoj šezdeseti rođendan obilježiti 1. oktobra na humanitarnom događanju u brodvejskom pozorištu "Beacon Theatre", kada će ga svojim nastupima pozdraviti umjetnici poput Lejdi Gage, Brusa Springstina i Rufusa Vejnrajta. Sva prikupljena sredstva biće uplaćena humanitarnoj organizaciji "Robin Hood Foundation.

Galerija

Bonus video: