Punkreas konkurisao na Punk & Disorderly

U planu je i snimanje drugog studijskog izdanja, a kada i gdje će se to desiti, zavisi od finansija
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2011. 11:47h

Nedavno je pokrenut konkurs na kojem će biti odabrana tri benda koja će nastupiti na poznatom njemačkom festivalu Punk and Disorderly, koji će se održati sljedeće godine od 13. do 15. aprila u Berlinu. Među stotinak prijavljenih bendova našao se i nikšićki Punkreas, koji je ujedno i jedini iz regiona koji konkuriše za mjesto na festivalu.

“U pitanju je jedan od najvećih festivala toga tipa, koji svake godine ugosti najveća imena svjetske punk scene. Zato me je iznenadilo što se niko iz zemalja iz okruženja nije prijavio. Čak mislim da je za ovakav festival uopšte malo prijavljenih bendova”, kaže Đorđije Njunjić, bubnjar nikšićkog punk sastava.

Prema njegovim riječima, u taboru Punkreasa ne očekuju previše od ovog konkursa, jer smatraju da se brojnost crnogorske publike ne može mjeriti sa publikom iz drugih krajeva svijeta, odakle dolaze prijavljeni bendovi, a kao što su: Velika Britanija, Njemačka, Kolumbija...

Promocija glavna ambicija

Glavna ambicija benda bila je promocija, otkriva bubnjar.

“Teško da možemo proći. Samo kad pogledaš kolika je Crna Gora, a kolike su države odakle dolaze ostali, ne možeš previše očekivati. Mi smo, prije svega, to postavili čisto da se zna za nas, radi promocije. I evo ljudi komentarišu, pitaju ima li album negdje da se nabavi. Čak većina njih ne zna gdje je Crna Gora, vide neki njima stran jezik u komentarima i misle da smo Rusi”, uz osmijeh objašnjava Njunjić.

Punkreas, iza kojeg stoji jedno diskografsko izdanje, samizdat album “Glavom kroz zid”, kao i singl “Sistem nas laže”, prema riječima bubnjara priprema se za svirke po Crnoj Gori koje će uslijediti početkom jeseni, a nedavno su dobili poziv i da sviraju u Skoplju 8. oktobra na manifestaciji koja u organizaciji navijača fudbalskog kluba “Vardar” okuplja punk bendove iz Makedonije i okruženja.

U planu je i drugi album

U planu je i snimanje drugog studijskog izdanja, a kada i gdje će se to desiti, Njunjić kaže da zavisi od finansija.

“Imamo već šest-sedam gotovih pjesama, samo treba da ih snimamo. To će se desiti najvjerovatnije na jesen. S obzirom na to da se zatvorio studio 'Basement', u kojem su uglavnom snimali nikšićki bendovi, vidjećemo kako ćemo snimiti to sad. Sve zavisi od para. Najvjerovatnije će na kraju biti kućna produkcija u pitanju”, kaže Njunjić.

U planu je i snimanje drugog studijskog izdanja, a kada i gdje će se to desiti, zavisi od finansija

Na konkursu za Punk and Disorderly tri benda koja budu imala najviše “lajkova” ispod svoje slike, koje se nalaze u galeriji na Facebook grupi festivala, imaće priliku da sviraju na otvaranju ove manifestacije. Konkurs traje do 22. decembra.

Punkreas i na Lake festu

Prvog dana Lake festa među domaćim bendovima koji su razmrdali publiku prije hedlajnera, našao se i Punkreas. Osim što im je skraćen nastup zbog kašnjenja satnice, Njunjić kaže da nema bitnijih zamjerki.

“Bilo nam je super. Zaista kvalitetno organizovan festival, a koliko čujem biće ga i sljedeće godine, što je dobra vijest. Za pohvalu je što su mnogi crnogorski bendovi prvi put dobili priliku da nastupaju na velikoj bini, na kvalitetnoj opremi i sa dobrim ozvučenjem”, rezimirao je bubnjar Punkreasa, koji pored Njunjića čine Dabović Goran (vokal), Luburić Petar (bas) i Bulajić Mihailo (gitara).Glasajte za Punkreas!

Bonus video: