Arcade Fire: Rok je konzervativan

Članovi kanadske grupe Arcade Fire se ne slažu sa idejom da je u rock muzici sve istraženo i da ne postoji mogućnost inovacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 15:59h

Frontmen benda Arcade Fire, Vin Batler smatra da je rock n'roll konzervativan, ali vjeruje i da ima prostora za inovacije u ovom žanru.

Članovi kanadske grupe Arcade Fire se ne slažu sa idejom da je u rock muzici sve istraženo i da ne postoji mogućnost inovacije, izjavio je frontmen benda Vin Batler u intervjuu za Daily Telegraph.

"Mnogi ljudi se priklonili ideji da je sve već urađeno i ne postoji mogućnost da idemo napred. Rock n'roll je vjerovatno najkonzervativnija forma izvođačkih umjetnosti: sviraš gitaru, imaš pokrete, znaš o čemu se radi u pjesmama, to je ta energija.

Oduvijek sam osjećao da postoji toliko novih zvukova, koje treba napraviti i stvari o kojima treba pričati u pjesmama. Rock predstavlja više od fraza kao što su "I love you baby, la, la, la" rekao je on, i uporedio pisanje pjesama sa snimanjem filmova:

"Nikad ne biste rekli da su svi filmovi već snimljeni. Svaki put pričate drugu priču. Mislim da ću probati da pričam o običnim iskustvima, koja nisu toliko cool, a to je dobar početak za svaku vrstu umjetnosti".

Batler je objavio da bend radi trenutno na četvrtom albumu, kao i da kada pišu pjesme, nikada ne razmišljaju o tome šta publika očekuje od njih.

Bonus video: