Santos Brothers na Morinjskoj gitarijadi, prvi put u Crnoj Gori

„Napravitićemo pravu hevi metal žurku sa odličnom energijom”, obećao je Stefan Šantoši, frontmen Santosa
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2011. 15:56h

Morinjsku gitarijadu koja će biti održana u petak veče u plažnom baru "Tramontana" otvoriće bačko-palanački bend “Santos Brothers”.

Ovo će im ujedno biti prvo gostovanje u Crnoj Gori, iako su, kako kažu zahvaljujući pobjedi u prvom serijalu “Rata bendova” na Televiziji OBN, svirali na mnogim festivalima na ex-YU prostoru.

" Do sada nas nijesu ljudi zvali, iako stalno ljetujemo u Crnoj Gori. Nikad nije kasno, drago nam je što smo nakon dvije godine dobili priliku da se predstavimo publici ovdje" ističe za “Vijesti” Stefan Šantoši, frontmen benda “Santos Brothers”.

Stigao novi basista

Pored njega bend čine Oliver Sabo - bas, Miloš Šantoši - bubnjevi i Višnja Milić - prateći i drugi vokal, a na pitanje zašto su nakon “Rata bendova” promijenili basistu i proširili sastav, odgovara:

" Višnja je došla još dok je bila prva postava, a basista Jovan koji je sa nama bio u Ratu bendova se nakon tog takmičenja nije angažovao, nije dolazio na probe tako da smo odlučili da ga zamijenimo, jer smo brat Miloš koji je bubnjar i ja u stvari “Santos Brothers” " objašnjava on.

Publika će večeras u Morinju imati priliku da čuje i njihove autorske pjesme, od kojih su tri objavljene na rok kompilacijama.

" Pored singlova “Biti mlad”, “Da li voliš sve da voliš” i “Pevaj s nama”, publika će premijerno čuti i novi singl “Zvezdani sjaj” koji će se sa još jednom pjesmom naći na maksi singlu koji spremamo. Ako su nas slušali u Ratu bendova, onda znaju šta mogu da očekuju večeras, ako ne, da kažem da ćemo napraviti pravu hevi metal žurku sa odličnom energijom - obećao je.

Nastupa i Forever Storm

Iste večeri će nastupiti i “Forever Storm” iz Kragujevca. O tome zašto je za Morinjsku gitarijadu odabrao bend koji se takođe takmičio u Ratu bendova, ali prošle godine i bez zapaženog uspjeha, organizator Vojislav Uljarević kaže:

" “Forever Storm” je moj lični izbor, najviše mi se dopao na Ratu bendova i sviđa mi se njegov album “Soul Revolution”. Ono što me je posebno oduševilo je njihov izbor pjesama i izvedba u tom šouu" kazao je Uljarević.

Bend “Forever Storm” čine Stefan Kovačević - vokal i gitara, Miloš Miletić - gitara, Vladimir Nestorović - bas, Vuk Stefanović - bubnjevi i Nikola Marić - klavijature.

Posljednji će na scenu izaći nikšićki bend DST, kome će ovo biti povratak na Morinjsku gitarijadu, gdje je svirao i 2007. godine.

Iako su do ove godine u Morinju nastupala poznata imena ex-YU scene, organizatori su zbog finansija od njih morali da odustanu.

" Bio je cilj da se i ovaj put dovede poznati bend, publika je to možda i očekivala. Učestvovao sam na konkursu kod Ministarstva kulture i obratio se mnogim firmama, ali nisu imali sluha za Morinjsku gitarijadu.

Na sreću podržali su nas naši stadardni sponzori: “Ćatovića mlini”, TO Kotor i Opština Kotor, međutim, to nije bilo dovoljno da ugostimo bend koji je poznat široj publici. Ipak, veoma smo zadovoljni i zahvalni našim sponzorima što nas podržavaju i nadam se da smo sa onoliko sredstava koliko smo imali napravili dobar izbor bendova" zaključuje on.

Rok maraton počinje u 20 sati i 30 minuta, ulaz je dva eura.

Bonus video: