„Santos Brothers”, „Forever Storm” i DST na Morinjskoj gitarijadi

Početak “Morinjske gitarijade zakazan je zapek, u 20 sati i 30 minuta, a ulaz je dva eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2011. 14:59h

Ovogodišnja “Morinjska gitarijada” biće održana u petak 12. avgusta plažnom baru "Tramontana".

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnja gitarijada u Morinju neće imati imena poznata još iz perioda SFRJ, ali će zato za ljuditelje roka te večeri svirati pobjednici prvog serijala “Rat bendova” OBN-a, grupa “Santos Brothers”.

Bend iz Bačke Palanke od pobjede je promijenio basistu, a sada ga čine Stefan Šantoši - gitara i vokal, Oliver Sabo- bas, Miloš Šantoši- bubnjevi i Višnja Milič - drugi vokal. Nakon pobjede na TV takmičenju svirali su na mnogim festivalima na ex-Yu prostoru.

Pored njih, priliku da se prvi put predstavi crnogorskoj publici imaće i grupa “Forever Storm” iz Kragujevca, takođe učesnik emisije "Rat bendova", samo godinu kasnije. Sastav je izdao album “Soul Revolution”, dok je drugi u pripremi. Iako u OBN-ovom šouu nije ostvario zapažen uspjeh, na heavy metal festivalu Wacken u Njemačkoj, u konkurenciji velikog broja bendova iz čitavog svijeta, osvojio je treće mjesto.

Ni ova godina neće proći bez domaćih snaga, pa će u Morinju nastupiti legende crnogorskog panka, nikšićka grupa “Društvo skrivenih talenata” (DST).

Početak “Morinjske gitarijade zakazan je za 20 sati i 30 minuta, a ulaz je dva eura.

Bonus video: