Prva noć Refresha: Felix Da Housecat oduševio ljubitelje house muzike

Jedan od najkreativnijih muzičkih autora današnjice po magazinu Rolling Stone, prvi put je gostovao u Kotoru
1 komentar(a)
refresh festival, Foto: Facebook
refresh festival, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.08.2011. 13:03h

Jedno od najatraktivnijih imena svjetske house scene, Felix Da Housecat natjerao je posjetitelje prve večeri Refresh festivala na ples do posljednjeg atoma snage. Njegov nastup, koji je počeo sa nekih pola sata zakašnjenja, ispratio je veliki broj posjetilaca, bez predaha prateći ritmove koje je poznati DJ i producent isporučivao iza miks pulta.

Jedan od najkreativnijih muzičkih autora današnjice po magazinu Rolling Stone, prvi put je gostovao u Kotoru, a publika je u njegovom muzičkom izboru mogla da čuje neke od najpoznatijih house hitova, kaao i nekoliko remiksa poznatih pop/rock izvođača.

Ljubitelji house zvuka ispunili su prostor diskoteke Maksimus poslije ponoći, u želji da budu dio zvučnog putovanja uz miks svjetski poznatog DJ-a. Vlasnik hitova poput "Madame Hollywood", "Watching Cars Go By" i "Like Something 4 Porno" nije se plašio eksperimenta, pa je na momente odlazio pomalo i van granica žanra, s vremena na vrijeme opipavajući puls prisutne gomile.

Okončavši svoj set spojem nekoliko veoma energičnih numera, Felix je oko tri sata ujutro napustio poziciju DJ-a uz zaglušujuće ovacije oduševljene publike koja je skoro dva i po sata imala priliku da svjedoči vještinama Čikaške zvijezde elektronske muzike.

Mnoštvo stranaca

Prve večeri festivala bio je primjetan veliki broj stranaca koje je privukao provod u jednoj od najvećih diskoteka u regionu.

Dvadesetpetogodišnja Eni Kleg kaže da trenutno ljetuje na crnogorskom primorju sa prijateljima, sa kojima je doplovila na jahti. Prema njenim riječima, ispratiće sva tri dana Refresh festivala za koji je saznala slučajno, a najviše iščekuje nastup Funk DVoida.

Jelena iz Novog Sada tvrdi da već treću godinu zaredom sa društvom posjećuje Refresh, koji je po njoj jedan od najboljih festivala toga tipa u regionu. Prema mišljenju dvadesetdvogodišnje N Novosađanke, ljepše bi bilo kada bi se festival održavao na otvorenom, ali i Maksimus je dobro rješenje jer se prisutni ne moraju plašiti eventualnih padavina.

Freaky Funk jedva čeka nastupe D'Voida i Milloka

Nastupom Kotoranina koji već nekoliko godina živi i radi u Španiji, DJ-a Ljube startovala je ovogodišnja epizoda Refresha.

Njegov set ispratio je nevelik broj posjetilaca, ali je atmosfera, prema riječima DJ-a koji se ovom prilikom vratio u svoj rodni kraj, bila standardno dobra. Kao uzrok za slabu posjećenost DJ Ljuba je naveo brojna dešavanja koja su se odvijala u isto vrijeme u Kotoru: Karneval, SeaRock fest...

Nikšićanin Freaky Funk, koji je prošlog mjeseca nastupio na Exitu kao pobjednik konkursa za Dance arenu, pokazao je svoj potencijal i pred publikom u Maksimusu svojim setom uglavnom usmjerenom ka tech house zvuku, koji je poslužio kao idealno zagrijavanje pred nastup zvijezde večeri.

U toku njegovog nastupa, prostor ispred DJ pulta je ispunjen do kraja, dok je Freaky Funk odašiljao pozitivne vibracije kako izborom pjesama, tako i svojim plesom uz miks pult, koji je pokazao da se nikšićki DJ, koji je ove godine objavio svoj prvi EP "Just Visiting", u Maksimusu osjeća kao na svom terenu.

"Prezadovoljan sam. Organizatori su mi rekli da baš dobro radim taj warm up, zadovoljni su i to mi je milo" kazao je za Vijesti nakon svog nastupa Nikola Jovićević aka Freaky Funk.

On kaže da i pored toga što je prije par godina obožavao Felix Da Housecata, njegov favorit ovogodišnjeg Refresha je Funk DVoid. Jovićević sa nestrpljenjem očekuje i nastup svog kolege iz Ulcinja Milloka, sa kojim je, kako otkriva, dogovorio buduću saradnju...

(opširnije u štampanom izdanju)

Bonus video: