Zašto Del Arno Bend nije svirao na terasi KIC-a?

Najavljena kiša, grmljavina - organizatori nijesu htjeli da nekog od izvođača udari struja
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2011. 18:46h

Frontmen poznatog reggae benda Del Arno, Jovan Matić za "Vijesti" je izjavio da njegov bend ni u jednom trenutku nije imao u planu odlaganje koncerta koji je trebalo da bude održan 3. jula na terasi KIC-a, u sklopu druge večeri Gardens Rock planet festivala.

"Mi ni u jednom trenutku nismo tražili da se odloži naš nastup. Dogovor je bio da nam se jave vremenske prilike u Podgorici, kako bismo znali da li da krećemo na put ili ne. Javljeno nam je da je tamo nevrijeme i da se ne može održati koncert", kaže Matić.

Valjda nisu htjeli da rizikuju

Kada mu je rečeno da je prve večeri festivala u nekoliko navrata padala kiša, a dan nakon toga, kada je planirano da njegov bend gostuje u Podgorici prvi put u svojoj 25-ogodišnjoj karijeri, nijednom, pjevač Del Arna je pretpostavio da organizatori nisu htjeli da rizikuju da im se i druge festivalske večeri dese slične neprilike.

Tehnički direktor Ranko Janković izjavio je da je, "koliko je on upućen", nastup Del Arna odložen više na inicijativu benda nego samih organizatora

"Mi smo se dogovorili da se nađe drugi termin za koncert. Kada će to tačno biti, zaista ne znam", izjavio je pjevač.

Bezbjednosni razlozi?

Damir Ibišević iz Udruženja za afirmaciju alternativne kulture, koje stoji iza organizacije festivala, rekao je “Vijestima” da je drugo veče odloženo "iz bezbjednosnih razloga" s obzirom na to da je za nedjelju veče, kako je rekao, najavljena kiša sa grmljavinom, pa nisu željeli da nekog od izvođača udari struja.

Tehnički direktor Ranko Janković izjavio je da je, "koliko je on upućen", nastup Del Arna odložen više na inicijativu benda nego samih organizatora.

U Podgorici u nedjelju nije bilo padavina.

Bonus video: