White Field Jazz fest počinje : Incognito, Rasmc, Obrovac i drugi...

Danas se otvara besplatni kamp na platou kod Muzeja. Kako su kazali iz RAMS agencije, gotovo svi smještajni kapaciteti su popunjeni
119 pregleda 0 komentar(a)
White Field fest bina, Foto: Beća Čoković
White Field fest bina, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 30.06.2011. 16:05h

Ovogodišnji White Field Jazz fest biće održan danas i sjutra u Bijelom Polju. Kako kaže direktor festivala Mirko Rakočević, promjena u programu u posljednjem času nema i sve je spremno za početak do sada najambicioznijeg izdanja ovog festivala.

“Vrlo smo zadovoljni kako su protekle pripreme i sa entuzijazmom očekujemo otvaranje festivala na kojem radi mali tim volontera koji želi da od Bijelog Polja napravi veliku priču”, kazao je on.

Kako je saopšteno iz organizacije festivala, bina je juče u toku dana montirana, sinoć je stigla tehnička i organizaciona ekipa, a danas u ranim jutarnjim i popodnevnim časovima očekuje se da u Bijelo Polje stignu muzičari koji će nastupiti u ova dva dana.

Festival će otpočeti dnevnim programom u bašti kuće Rista Ratkovića gdje će od 12 do 15 časova nastupiti duo Akšam Vile, zatim crnogorski izvođači, gitarski duo koji čine Darko Nikčević i Srđan Bulatović, kao i MP trio.

U 21 na Gradskom trgu biće održano svečano otvaranje festivala i dodjela prve nagrade za doprinos džez kulturi, koja je pripala Branku Pejakoviću. Ovaj poznati muzičar zbog zdravstvenih problema neće moći da prisustvuje festivalu, ali će po statuu poslati svog predstavnika. Nakon toga će nastupiti bjelopoljski rok bend Mikrokozma.

Kao zvijezde prve večeri u 21.30 na binu će izaći Tamara Obrovac i njen Transhistria ansambl, a poslije njih publiku će do pola sata poslije ponoći zabavljati Svjetski Mega Car - Rambo Amadeus.

Sjutra će u sklopu dnevnog programa u bašti kuće Rista Ratkovića, ponovo od 12 do 15 časova, nastupiti Tribute to Nat King Cole, Irena Blagojević i Baltazar.

Na istom mjestu će od 17 biti održan jednočasovni “Jazz For Kids” projekat. Kulminacija festivalskog programa zakazana je za 21 sat, kada će na Gradskom trgu nastupiti Dragoljub Đuričić sa svojim bendom, a zatim će uslijediti dugoočekivani koncert jednog od najpoznatijih svjetskih acid jazz bendova, britanskog Incognita.

Od danas će biti otvoren i kamp, smješten na platou kod Muzeja, koji će biti besplatan. Kako navode iz organizacije festivala, interesovanje za smještaj u kampu je pozamašno i očekuje se veliki broj posjetilaca, a što se tiče smještaja, kako nam je rečeno iz RAMS agencije, gotovo svi kapaciteti su popunjeni i ostalo je vrlo malo mjesta. U bjelopoljskom hotelu “Bijela rada” tokom trajanja festivala neće biti slobodnih mjesta.

Prijatno i uglavnom bez padavina

Po riječima meteorologa Dušana Pavićevića vrijeme u Bijelom Polju tokom festivala biće uglavnom suvo sa nešto nižom temperaturom od prosječne za ovo doba godine. -

Veće su šanse za padavine drugog dana, a one će, i ako ih bude, biti u manjem obimu i ne bi trebalo da ugroze održavanje festivala. Vrijeme sjutra veče će biti najvjerovatnije bez padavina.

Temperature će biti prijatnije nego prethodnih dana, maksimalne dnevne kretaće se u rasponu od 21 i 23 stepena, dok će večernje biti oko 15 stepeni" kazao je on za “Vijesti”.

Iz organizacije festivala kažu da i u slučaju da dođe do padavina, imaju alternativu. “Imamo natkrivenu binu, a oko trga su kafići sa tendama pod kojima može da stane hiljadu ljudi, a ako bude kiše u dnevnom programu koji će se odvijati u bašti kuće Rista Ratkovića, prebacićemo se unutra u kuću.

Tako da u slučaju da dođe do kiše, program se i dalje može odvijati normalno”, kazao je direktor festivala Mirko Rakočević.

Bonus video: