Otvoren konkurs za "EXIT Music Conference"

EXIT Music Conference će biti održan od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, u posebno opremljenim prostorijama za ovu priliku, a učesnici će biti birani putem konkursa na sajtu exitfest.org.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 14:12h

Na novosadskom Exit festivalu, u saradnji sa Tuborgom, drugu godinu zaredom se organizuje muzička konferencija na kojoj će se mladi DJ-evi i producenti iz regiona susresti sa zvijezdama koje nastupaju na festivalu i sa njima razmijeniti tehnike, iskustva i znanja iz domena elektronske muzike.

EXIT Music Conference će biti održan od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, u posebno opremljenim prostorijama za ovu priliku, a učesnici će biti birani putem konkursa na sajtu exitfest.org. Prema najavi organizatora, učesnici će na EMC-u na Exitu u okviru tribina i master-klasova tokom četiri dana festivala od 17 do 21 sati slušati i diskutovati sa iskusnim kolegama iz svijeta i regiona o trendovima na muzičkoj sceni, savremenim tehnologijama, tržištu i slično, sa ciljem da se regionalna scena približi svjetskoj.

Svi koji žele da učestvuju na ovoj konferenciji moraće da popune formular, koji se može naći na Exitovom sajtu, i pošalju ga na emckonkurs@exitfest.org do 27. juna. Najbolji i najmotivisaniji aplikanti uz pristup konferenciji dobijaju besplatan ulaz i boravak na Exit festivalu, stoji u saopštenju.

Zvaničnici Exita su potvrdili da će spisak izvođača na Fusion bini upotpuniti nigerijski "princ afrobita" Femi Kuti, koji nastupa u petak 8. jula.

Spisak izvođača na Suba stejdžu

Jedna od najmlađih bina Exit festivala Suba stejdž predstaviće umjetnike “koji u muzici pomjeraju horizonte, eksperimentišu, otkrivaju, povezuju i stvaraju nove žanrove”. Tako će prvog dana nastupiti brazilska supergrupa Suba Connection Band, francuski kompozitor Floren Gis, član Global Grooves Collectiva DJ Vlada Stojanović, poznati kubanski DJ Di Joy de Cuba i drugi.

U petak je na ovom stejdžu tematsko veče Nova Kumbia. Kumbia je tradicionalna kolumbijska muzika, koju su čileanski i argentinski umjetnici preporodili spajajući je sa rockom, hip hopom, dubstepom, breakbeatom... Među njima su bend Chico Trujillo, DJ Nakeye, El Hijo De La Cumbia...

Treći dan biće orijentisan na muziku bliskog i dalekog istoka koju će publici približiti art-rock bend iz Tel Aviva Eatliz, libanski Mashrou Leila, Iranka Fari Bradley, Indijac Akshai Sarin i marokansko-kosovski duo Secret 47.

Posljednja noć je rezervisana za elektro rock bend iz Prištine The Freelancers, projekat Planting Jupiter, DJ-eve Jaro, Gari i Lega. Dušan Kojić - Koja nasupa kao DJ Black Tooth, a pridružiće mu se bend Kanda, Kodža i Nebojša.

Bonus video: