Premijerno na portalu Vijesti: Pogledajte novi spot Dina Merlina

Nakon akcije među fanovima, odlučeno je da pjesma dobije ime “Undo”
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2011. 20:28h

“Pjesma se kao 'bezimena' našla na kompilaciji Dina Merlina objavljenoj u BiH za M:tel. Nakon akcije među fanovima, odlučeno je da pjesma dobije ime “Undo”.

Snimanje spota povjereno je talentovanoj ekipi predvođenoj scenarističko-rediteljskim dvojcem, Emirom Kapetanovićem i Sašom Peševski. Ova dvojica mladića studenti su završne godine režije na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti u klasi profesora Elmira Jukića i Pjera Žalice”, kazala je za “Vijesti” njegova PR Vesna Andree-Zaimović.

Prema riječima Emira Kapetanonovića, da pristupi ovom projektu motivisala ga je je otvorenost Dina Merlina prema radu sa mladim ljudima, te potpuna sloboda koju im je ustupio pri izradi scenarija, a kasnije realizaciji spota.

“Od samog početka je u nas imao puno povjerenje, koje je rezultiralo time da je svaki član ekipe uložio svoj maksimum snage i kreativnosti pri izradi vizuelnog segmenta pjesme Undo“, kaže Kapetanović.

On dodaje da pri izradi scenarija, koji govori o 'yuppie' djevojci što luta u potrazi za odgovorom na pitanje svoje egzistencije, nesvjesna da se taj odgovor nalazi tik ispred njenog nosa, Saša i on su imali identične vizuelne asocijacije.

Uz pomoć glumaca Zane Marjanovića, glavne junakinje rediteljskog debija Anđeline Džoli, i Moamera Kasumovića pretočili su ih u njihovo viđenje pjesme “Undo“.

Merlin ističe da mu je drago mu je da je još jedna njegova pjesma dobila svoj vizualni identitet, a posebno zbog toga što su u nastanku spota učestvovali mladi talentovani ljudi.

“Zana i Moamer su se još jednom dokazali kao izvrsni glumci, a Saša i Emir osmislili su priču koja mi se u startu dopala. Bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa cijelom ekipom, a nadam se da će moja publika uživati“, kaže Merlin.

Majstor fotografije je Erol Zubčević, dok je kostimografkinja Gordana - Gasha Miladinović.

Galerija

Bonus video: