Britanskim džez bendovima se sve dopalo u Podgorici, osim hrane

"U Londonu nikad ne znaš šta će se desiti. Nekad dobiješ užasan lokal sa neraspoloženom publikom, a nekad je fantastično"
0 komentar(a)
Džez bend, Foto: Boris Pejović
Džez bend, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.06.2011. 14:27h

Na koncertu britanskih new jazz bendova Guess What i Orchestre du Mount Pleasant, održanom sinoć u škotskom pabu "Highland", preovladavala je pozitivna i vesela atmosfera među prisutnima kojima nije smetala eklektičnost muzike ovih sastava.

Svirka koju je organizovalo Udruženje za afirmaciju alternativne kulture započela je oko 22 sata, a prvi je zasvirao duo Guess What. Izveo je cijeli svoj album, posvećen Juriju Gagarinu, ruskom astronautu i prvom čovjeku koji je poletio u kosmos. Guess What svira instrumentalnu muziku koja bi se mogla okarakterisati kao psihodelični džez neobične strukture kroz koji provejava atmosfera filmske muzike.

Nakon njih je nastupio Orhestre du Mount Pleasant čija se muzika bazira na klasičnim džez i pop formama sa uplivima svjetske tradicionalne muzike, uglavnom afričkih i južnoameričkih korijena, kako tvrde momci iz ovog benda.

Oko 70 prisutnih uz ples je ispratilo svirku ovog benda, a po završetku koncerta publika ih je natjerala da na bis odsviraju još četiri numere.

Grejem Mušnik, član oba benda koji su prvi put gostovali u Crnoj Gori, bio je veoma zadovoljan prijemom publike.

"U Londonu, koji je matični grad benda, nikad ne znaš šta će se desiti. Nekad dobiješ užasan lokal sa neraspoloženom publikom, a nekad je fantastično", kaže on.

Mušnik je dodao da se Guess What i Orchestre du Mount Pleasant trenutno nalaze na balkanskoj turneji i veoma im je interesantno upoznavanje sa kulturom "koja je toliko drugačija od njihove".

"Sviđa nam se grad, bili smo u Staroj varoši i na Skalinama, predivno je. Jedino što nam se ne sviđa je hrana. Toliko smo slušali o tome kako je hrana u ovim krajevima sjajna, međutim nismo naišli na ništa takvo", otkrio je svoje utiske Luk Vormkap nakon dana provedenog u glavnom gradu Crne Gore.

Bonus video: