B.A.D. i Disciplina kičme na Egzitu

"Kompletiran je program glavne festivalske bine \'Egzita\'", koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 7. do 10. jula
60 pregleda 0 komentar(a)
disciplina kičme, Foto: Facebook
disciplina kičme, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.06.2011. 10:20h

Festival "Egzit" najavio je da će na njihovoj glavnoj bini nastupiti "Big audio dajnamajt" (Dynamite- B.A.D.), "Disciplina kičme", Amadu end Marijam (Amadou & Mariam), Dejvid (David) Rodigan, "Kaspa" (Caspa) i Digital Mankiz & MC SGT Pokes.

Kako se navodi, tim imenima "kompletiran je program glavne festivalske bine 'Egzita'", koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 7. do 10. jula.

" 'B.A.D.' je savršen spoj pank, rok, rege i elektronske muzike, uz vokal i gitaru Mika Džonsa (Mick Jones), (gitariste i) pjevača (legendarnog) sastava 'Kles' (Clash).

Uprkos velikoj pauzi od 14 godina 'B.A.D.' se ponovo sastaje u janaru 2011. da otpraše još koju svirku po svetskim festivalima", navodi "Egzit".

"Amadu end Marijam" su afro-bluz duet poznat kao "slijepi par iz Malija", koji kombinuje rokenrol gitare, sirijske violine, kubanske trube, indijske table i perkusije karakteristične za etničku grupu Dogona.

"'Disciplina kičme' je eksplozivna kombinacija fank ritmova pank estetike, energičnih vokala i tekstova koji imaju šta da kažu.

Na glavnoj bini bend će predstaviti i novi album, koji na 'Egzit' etiketi izlazi u drugoj polovini ovog mjeseca", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Rodigan je britanski radio didžej poznat po svojoj pasiji prema jamajkanskoj kulturi i rege muzici, "Kaspa" je "sinonim za andergraund dabstep scenu", a "Digital Mistikz" produkcijski dabstep duo.

Bonus video: