"Katapult" u četvrtak svira na domaćem terenu u Baru

Mali kuriozitet-u proteklih preko četvrt vijeka, „Katapult“ je svirao uzduž i poprijeko Crne Gore, samo u Baru najmanje 15 puta, ali, ovo je prvi put da sviraju u ljetnjoj bašti!
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2011. 13:23h

Na zahtjev brojnih fanova, nakon uspješnog koncerta u podgoričkom KIC-u 27. aprila, Goran Pejović Gula ove sedmice svoj vjerni „Katapult“ vraća kući: u četvrtak u 21 sat najdugovječniji crnogorski rok bend istrčaće na scenu Ljetnje bašte Doma kulture.

Mali kuriozitet-u proteklih preko četvrt vijeka, „Katapult“ je svirao uzduž i poprijeko Crne Gore, samo u Baru najmanje 15 puta, ali, ovo je prvi put da sviraju u ljetnjoj bašti!

"Nije mi jasno kako, ali, eto i ovdje važi da za sve ima prvi put. U najmanju ruku, to je dodatna inspiracija" kaže „Vijestima“ Gula.

On dodaje da je bend vježbao i nakon Podgorice, „zaista fenomenalno zvuči, nikad nijesmo bili moćniji“. Na repertoaru su 23 pjesme, u KIC-u je inače obavljeno snimanje za prvi „živi“ album grupe, taj posao biće nastavljen i u Baru.

"Ovo je ipak domaći teren, tu je sve dozvoljeno. Ovog puta sa nama neće biti Renata Perazić kao prateći vokal. Atmosfera u gradu pred nastup je sjajna, vlada veliko interesovanje, šteta samo što prvi put niko nije stao iza koncerta u Baru.

Zato još uvijek nijesmo zaklopili finansijsku konstrukciju i to nam je jedini mali grč. Hvala direktoru JP Kulturni centar Bar Ćazimu Nikeziću koji nam je izašao u susret za Ljetnju baštu, ozvučenje radi naš prijatelj Saša Boltić i firma Boltes" zaključio je Gula.

Karte za koncert koštaju pet eura. Za fanove koji su pratili „Katapult“ u KIC-u ulaz je besplatan. Bend nastupa u standardnom sastavu- Šef Božo Gagović, gitara, klavijature Mišo Škuletić, ritam gitara Milan Milićević, bubnjevi Ratko Stanisavljević i bas Marko Mirković.

Gost iznenađenja

"Spremio sam gosta iznenađenja, ne samo za publiku već i za samu grupu, ne znaju ko je u pitanju. Imaće 30 sekundi da se snađu i odsviraju jednu pjesmu sa njim"najavljuje Gula.

-A ako se ne snađu?

"To se Šefu Božu ne može desiti" kategoričan je Gula.

Bonus video: