Na internetu džabe izdanja Looneya, i bendova Six Pack i Figlio di Putanna

I ove nedjelje aktuelna su besplatna download izdanja, pa tako svoje nove albume predstavljaju Figlio di Puttana, Six Pack i Looney.
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2011. 18:21h

I ove nedjelje aktuelna su besplatna download izdanja, pa tako svoje nove albume predstavljaju Figlio di Puttana, Six Pack i Looney.

Beogradski sastav Figlio di Puttana objavio je svoj debi "Fini rad" pod okriljem Internet "neetikete" Manekeni Bigza. Prema saopštenju na sajtu manekenibigza.org, album sadrži deset numera sa prizvukom funka, groova, hip-hopa, retrorocka i jazzy momenata.

"Manekeni Bigza vam najtoplije preporučuju ovaj album kao light motiv za ovogodišnju ljetnju sezonu, koji će vas podsjetiti na tropsku klimu i neobuzdani i kako bi to Du-Du-A nazvali, primitivni ples", navodi se u saopštenju.

Figlio di Puttana postoji već 20 godina, a čine ga: Janko Mostarlić (gitara, vokal), Goran Lukić Luka (bas), Goran Guraj (vokal), Dragan Đurić (bubanj) i Komir (gramofon, sempler).

I srpski punk bend Six Pack je danas na svom oficijelnom sajtu (sixpackserbia.com) fanovima ponudio novo studijsko izdanje koje nosi naziv "Epicentar". Zainteresovani će moći da besplatno preuzmu ovaj album u jačem ili slabijem kvalitetu, a pored toga moći će da skinu i tekstove pjesama, fotografije, kao i da pročitaju podatke u vezi sa snimanjem.

Six Pack (na slici) je formiran u oktobru 1994, a iza sebe imaju četiri diskografska izdanja. Članovi benda su: Milan Radojević (gitara, vokal), Đorđe Paligorić (bas), Branko Mitrović (gitara) i Miloš Novaković (bubanj).

Vladimir Marković, publici poznatiji pod pseudonimom Looney, 1. juna će objaviti debi album "Kompromis" za besplatan download na web stranici regionalnog MTV-a. Srpski R'n'B pjevač započeo je snimanje svog albuma još 2007, u saradnji sa brojnim producentima iz Hrvatske, Srbije i Bosne, a sve tekstove na albumu napisao je sam, navodi se u saopštenju.

Looney je svoju muzičku karijeru započeo 2004. godine od kad se , kao gostujući vokal, pojavljivao u nizu rep pjesama, pjevajući refrene reperima iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Bugarske i Kanade. Pored svoje muzičke karijere, Looney radi i kao reditelj i montažer u svojoj agenciji za film i video Looneyrama.

Bonus video: