Spot grupe “Jarboli” večeras premijerno na MTV-u

Novi spot beogradskog alternativnog rock sastava “Jarboli”, snimljen za numeru "Ples", biće premijerno prikazan večeras u 20 časova na regionalnom MTV-u.
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 16:35h

Prema riječima Borisa Mladenovića, jednog od članova ovog beogradskog benda, spot je režirao njihov drugi i "talentovani mladi reditelj" Rastko Petrović, a u njegovoj realizaciji pomogli su Aleksandar Pavlović kao direktor fotografije i Suna Kažić u ulozi kostimografa.

"Spot je sniman u mraku i u pitanju je veseo spot koji slavi život u tri i po minuta", kaže Mladenović koji je otkrio da se veći dio spota snimao u prostorijama Doma omladine Beograda i studiju Digimedia.

"Snimanje se oteglo, trajalo je 10 dana zbog toga što je bilo dosta zahtjevno. I pored toga što je u spotu sve crno, bilo je dosta snimanja na terenu, tu se pojavljuju i neke životinje, pa se zbog toga sve odužilo. Napravili smo pravi mali film", otkrio je gitarista i pjevač “Jarbola”.

Inače, “Jarboli” su 13. maja objavili novi album "Zabava" na vinilu koji je, kako kaže Mladenović, namijenjen fanovima koji vole da muziku slušaju na gramofonima, dok se album pojavio i u digitalnom izdanju, dostupan za besplatno preuzimanje u mp3 i Wav. formatu preko Exitove online etikete na sajtu exitmusic.tv.

"U pitanju je realni zvuk benda. Snimanje je išlo prilično brzo i ovo je baš živa ploča. Samim tim karakteriše je nešto tvrđi zvuk, čak smo ostavili i dosta grešaka kako bi album bio prava slika kako “Jarboli” zvuče uživo", otkrio je Mladenović koji je i producirao ovaj album.

Na pitanje šta predstavlja naziv albuma "Zabava" on uz osmijeh kaže:

" Naziv je višeznačan i mislim da svako treba za sebe da vidi šta za njega zabava znači. Ne želim da nekome pokvarim doživljaj svojim tumačenjem."

Novi spot beogradskog alternativnog rock sastava “Jarboli”, snimljen za numeru "Ples", biće premijerno prikazan večeras u 20 časova na regionalnom MTV-u.

Bonus video: