Qtera konkuriše za Urban fest u Osijeku

Učešće podgoričkog benda Qutera na Urban festu zavisi od glasova publike.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2011. 15:59h

Alternativni rock bend Qtera jedini je izvođač iz Crne Gore koji se ove godine prijavio na osiječki Urban fest. Nakon prvog kruga konkursa i glasanja žirija, podgorički sastav nije prošao selekciju, pa će svoju priliku potražiti u drugom krugu putem glasanja publike koje je otpočelo juče, a trajaće do sjutra u ponoć.

"Prošle godine smo bili izabrani da nastupimo na ovom festivalu, ali nismo mogli zbog mojih privatnih problema, tačnije imao sam povredu zbog koje nijesam mogao da sviram. Ove godine nam je momak iz organizacije rekao da želi da dođemo da sviramo i bukvalno nas je on i nagovorio da se prijavimo", kaže Milan Vujović, bubnjar Qtere.

I pored toga što će prolaz među odabrane bendove koji će nastupiti na festivalu tražiti putem glasanja publike, Vujović je uvjeren da će njegov bend biti odabran "ako glasanje bude legitimno".

"Nije nam drago što se lajkovanjem biraju bendovi koji će proći. Ne zbog toga što neće ljudi glasati za nas, to nam je najmanji problem, jer ipak smo na glasanje publike dobili nagradu na Demofestu, već ne znam čemu gnjavaža oko toga. Trebalo je da žiri to riješi. Ipak, uvjeren sam da ćemo proći selekciju", rekao je Vujović.

Svi koji žele da glasaju mogu to učiniti tako što će na Facebook grupi Urban Fest Osijek otvoriti foto album i "lajkovati" sliku benda kojem žele da daju svoj glas.

Bonus video: