DOMAĆI BENDOVI

Laibach, Eva Braun, Veliki prezir, Nežni Dalibor...na Egzitu

"\'Fjužn\' bina je tokom prethodnih godina za mnoge posjetioce postala duša \'Egzit\' festivala
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2011. 14:30h

Festival "Egzit" najavio je da će se bendovima koji nastupaju na njihovoj "Fjužn" bini pridružiti "Eva Braun", "Veliki prezir", "Nežni Dalibor", "Multietnička atrakcija" i "Ola Horhe".

"Skoro svi domaći bendovi koji nastupaju na 'Fjužn' bini su i izvodjači sa 'Egzit' etikete za besplatan 'daunload' na sajtu exitmusic.tv", saopštio je organizator festivala, koji će biti održan od 7. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Elektro-instrumentalni dvojac "Ola Horhe" u četvrtak je objavio istoimeni prvjenac preko exitmusic.tv, gdje su ranije postavljeni debi "Multietničke atrakcije" (2010), kao i albumi "Nežnog Dalibora" "Sredstva i veštine" (2008) i "Normalan život" (2011).

Iz Slovenije na Petrovaradinsku tvrđavu stiže kontroverzni bend Laibach, kao i pop kvartet Leeloojamais. Hrvatski indie punk bend Overflow kao i harizmatični Damir Urban sa svojim bendom takođe će zasvirati na Fusionu, na kojem će pored njih biti ugošćeni i makedonski ska-punk Superhiks, kao i kultni Mizar.

"Sa nestrpljenjem očekujemo i povratnički album 'Eve Braun' 'Playback' koji će biti objavljen 1. juna", najavio je "Egzit".

Kako je ranije najavljeno, na "Fjužn" bini će nastupiti i sastavi "Bejrut" (Beirut), "Go bek tu zu" (Go Back to the Zoo), "Haus of pejn" (House of Pain), "Lajbah" (Laibach), "Mizar", "Partibrejkers", "Superhiks" i drugi.

"'Fjužn' bina je tokom prethodnih godina za mnoge posjetioce postala duša 'Egzit' festivala.

Već 11 godina 'Fjužn' je mjesto na 'Egzitu' gdje su koncerti non-stop, gdje bendovi sviraju do šest ujutru i sa publikom dočekuju svitanje", piše u saopštenju.

Preporučujemo za Vas