Svi na pod! oduševio Podgoričane

"Đe ste ljudi" lokalnim akcentom uzviknula je pjevačica Bojana Vunturišević, a zatim je bend prisutne bacio u plesni trans u kojem će i ostati do kraja koncerta.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2011. 14:31h

Sinoć je na otvaranju Underhill festa domaća publika, kao i prošle godine, imala priliku da uživa u sjajnom koncertu jednog od najaktuelnijih sastava u regionu, u ovom slučaju beogradske pop senzacije Svi na pod!.

I ovaj put su, tradicionalno, zvijezde muzičkog programa festivala kasnile sa početkom koncerta gotovo sat vremena, a uz sitne tehničke probleme pred i na momente u toku koncerta (takođe tradicija na rock koncertima u Podgorici), to bi bilo otprilike sve što se može zamjeriti sinoćnom ugođaju na Stadionu malih sportova koji, ako se po jutru dan poznaje, najavljuje vrelu koncertnu sezonu ovog ljeta u Podgorici za ljubitelje alternativnijeg zvuka.

Malo prije ponoći, uz uvodne taktove pjesme "Afrikanac iz Beograda", članovi benda počeli su, jedan za drugim, da se pojavljuju na bini uz ovacije brojne publike.

"Đe ste ljudi" lokalnim akcentom uzviknula je pjevačica Bojana Vunturišević, a zatim je bend prisutne bacio u plesni trans u kojem će i ostati do kraja koncerta.

Već poslije prvih par numera postaje jasno da su Svi na pod! itekako uigrana ekipa koja ništa ne prepušta slučaju i dobro zna kada treba da "vozi", a kad treba da pršte gitare.

Najimpozantnija pojava na bini je ipak omalena vokalistkinja Bojana, koja izgleda kao srednjoškolka, ali se ponaša kao da iza nje stoji već decenija iskustva nastupanja na velikim koncertima.

Svojim opuštenim pristupom ona uspijeva da stvori nešto intimniju komunikaciju sa publikom nego što je to inače slučaj na koncertima ovog tipa, a u par navrata koristi priliku da sa bine pozdravi ekipu momaka iz Lučana koji, kako kaže, prate ovaj bend na gotovo svakom koncertu, kao i da se zahvali Ivanu Vukčeviću, muzičkom uredniku festivala, na pozivu.

Publika razigrano reaguje na ritmove koje bend isporučuje, a najbolje reakcije mame hitovi poput "Bugi Vugi", "Ušće" i "Ljubavi" koje prati horsko pjevanje prisutnih. Vunturišević je, pored standardne priče o mučnom prelaženju granica, sa publikom podijelila oduševljenje što se u Podgorici, nakon 10 godina, ponovo vidjela sa svojom drugaricom iz vrtića, izvjesnom Jelenom kojoj je posvetila numeru "Ćao Nevena", u ovom slučaju prerađenu u "Ćao Jelena".

"Ljudi, ne bih da vas plašim, ali pročitala sam da je sjutra kraj svijeta prema proročanstvu Maja... Drago nam je što smo sa vama proveli posljednji dan!"

Malo prije jednog sata poslije ponoći pjevačica je predstavila članove benda, a zatim su beograđani izveli jednu od pjesama koja je zaslužna za njihov proboj, obradu numere "Zlato", koja u originalu pripada hrvatskoj grupi Vještice.

Izvjedba ove pjesme naišla je na opšte oduševljenje publike, kojoj je Vunturišević na momente prepuštala da pjeva umjesto nje.

"Ljudi, ne bih da vas plašim, ali pročitala sam da je sjutra kraj svijeta prema proročanstvu Maja... Drago nam je što smo sa vama proveli posljednji dan!" kazala je pjevačica i najavila posljednju pjesmu na repertoaru "Do kraja sveta".

Bend se nakon toga uz ovacije povukao sa bine, ali se nakon gromoglasnog skandiranja vratio da na bis ponovo izvede pjesmu "Afrikanac u Beogradu", obrazloživši da ne mogu svirati duže "da ih komunalci ne kazne".

Po završetku koncerta veći dio publike se razišao prepričavajući utiske, dok je grupica nadobudnih podgoričana tražila još jedan bis, simulirajući melodiju posljednje pjesme koju su čuli, do kojeg ipak nije došlo.

Prema procjeni organizatora, koncertu je prisustvovalo oko 1.000 ljudi.

Bonus video: