Proslava nezavisnosti uz Sergeja, Perper i Valentino

Već tradicionalno za Dan nezavisnoti koncert će imati grupa “Perper”, ali ovoga puta pred svojim sugrađanima na Cetinju
169 pregleda 0 komentar(a)
zijo valentino, Foto: Arhiva Vijesti
zijo valentino, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.05.2011. 16:32h

Muzički sladokusci imaće priliku da u naredna dva dana uživaju u najrazličitijim koncertima.

Među njima su nastupi Sergeja Ćetkovića, Valentina, Perpera i mnogih drugih na trgovima Cetinja i Bijelog Polja.

Već tradicionalno za Dan nezavisnoti koncert će imati grupa “Perper”, ali ovoga puta pred svojim sugrađanima na Cetinju.

"To poseban dan u srcima svih Crnogoraca. Mi smo o tome pričali i mnogo ranije jer to je za nas lijepa ideja. Ove godine napravljena je proslava od dva dana tako da ćemo u stvari na Cetinju dočekati Dan nezavisnosti" ,prokomentarisao je za "Vijesti Momčilo Zeković Zeko, basista grupe Perper.

Nakon 3 godine ponovo na Cetinju

Zvijezda večeri na koncertu u prijestonici biće crnogorski kantautor Sergej Ćetković.

"Drago mi je što ću poslije fenomenalnog koncerta koji sam na Cetinju održao 2008. godine, ponovo nastupati u crnogorskoj prijestonici. To je jedan od najljepših nastupa u mojoj karijeri i nadam se da će se ista atmosfera ponoviti i ovoga puta. Ovo će biti prvi koncert u punom sastavu i na neki način početak crnogorske turneje. U junu će biti organizovani koncerti u Podgorici, Pljevljima, Nikšiću. Do tada će biti objavljeno i DVD izdanje sa koncerta koji je krajem prošle godine održan u beogradskoj Areni", otkrio je Vijestima Ćetković.

Dan kasnije u Bijelom Polju takođe će biti organizovan muzički spektakl.

Tom prilikom atmosferu će zagrijati Bane Nedović i Nemanja Marijević, dok ne binu ne izađe grupa “Valentino”.

"U Crnoj Gori nijesmo svirali 14 mjeseci, a u Bijelom Polju smo posljednji put nastupili prije pet-šest godina i to za doček Nove godine. Tu smo se odlično proveli, posebno na fešti koja je organizovana poslije našeg koncerta, tako da smo boravak u tom gradu produžili za jedan dan", prisjeća se Zijo Rizvanbegović frontmen grupe “Valentino” druženja sa Bjelopoljcima.

“Da je vječna Crna Gora”

"Pripremili smo koktel od dva sata svirke. Posljednjih nekoliko mjeseci promovišemo naš live CD i to je prvi u skoro tridesetogodišnjoj karijeri grupe “Valentino”. Oni koji imaju taj CD mogu da pretpostave kako ćemo zvučati i u Bijelom Polju. Za one koji ga nijesu čuli, mogu da kažem da će to biti dva sata veselja i opšteg raspoloženja. Na našim koncertima u stvari je publika ta koja diktira repertoar. Oni počnu da pjevaju i uvuku nas u pjesmu. To je tako najljepše", kazao je Zijo za Vijesti.

Oba koncerta pod motom “Da je vječna Crna Gora” , povodom proslave pet godina od obnove nezavisnosti, organizuje Crnogorska kulturna mreža (CKM), pod pokroviteljstvom Vlade, i u saradnji sa Opštimana Cetinje i Bijelo Polje.

Manifestacija će, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović, na Cetinju biti upriličena danas, sa početkom u 21.30, dok će fešta u Bijelom Polju biti priređena sjutra u 21 sat.

Sa humanitarnim karakterom

“Manifestacija 'Da je vječna Crna Gora' ima humanitarni karakter, jer će cjelokupni program biti snimljen, a DVD će uz dnevne novine biti distribuiran po simboličnoj cijeni. Sav prihod biće uplaćen Domu starih u Bijelom Polju i Zavodu za školovanje i rehabilitaciju lica poremećajem sluha i govora u Kotoru”, rekao je Damjanović.

On je kazao da bi svi trebalo da prevaziđu podjele i da zajedničkim snagama izgrade evropsku Crnu Goru. S obzirom na to da obilježavanje nezavisnosti nije politički koncipiran, Damjanović je rekao da zato nije ni upućen poziv političarima, ali je kazao da se nada da će oni ipak doći da se druže sa građanima.

Publiku će, saopšteno je, na Cetinju, uz Ćetkovića i Perper, zabavljati Andrijana Božović, Nina Petković, Žuti Serhatlić, Bojan Delić i Tanja Jabučanin, dok će, uz Valentino u Bijelom Polju pjevati Bane Nedović, Nemanja Marijević i drugi.

Manifestacija „Da je vječna Crna Gora” ima humanitarni karakter.

Program će biti snimljen, a DVD će uz dnevne novine biti distribuiran po simboličnoj cijeni.

Prihod ide u Bijelom Polju i Zavodu u Kotoru

Bonus video: