Gula Katapult: Zamolili su me da ne pričam mnogo, ali zato ćemo pjevati!

"Eh, kakav sam tada genijalac bio", prokomentarisao je Gula dok su članovi benda svirali prve taktove numere.
527 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 15:11h

Goran Pejović - Gula uz pratnju benda „Katapult“ održao je koncert u podgoričkom KIC-u “Budo Tomović”. Uz desetak minuta zakašnjenja na scenu su se pojavili prvo članovi benda da bi im se uz prve taktove „Pjesme ljubavne“ u svom stilu pridružio i sam Gula.

"Zamolili su me da ne pričam mnogo, ali zato ćemo pjevati", obratio se prisutnima frontmen Katapulta, da bi odmah nakon toga zapjevao numeru “Kad ljubav pobijedi”.

Uz malo priče između pjesama, prisutne u punoj sali podsjetio je na hitove Katapulta među kojima su i „Proklet bio kišni petak“, „Cetinjski šaneri“, „Moju ulicu zaobilaze svi“, „Dunjo mirisna“, „Aco Borozan“. U zagrijanoj atmosferi, Gula je kazao da nosi mantil star “dosta godina”, koji ga je podsjetio na pjesmu “Ona je” koju je napisao sa 17 godina.

"Eh, kakav sam tada genijalac bio", prokomentarisao je Gula dok su članovi benda svirali prve taktove numere. Pošto je na oduševljenje nekoliko fanova koji su zauzeli prvi red tik uz binu otpjevao “Ulica starog pjesnika” mikrofon je prepustio gostu, mladom nikšićkom pjevaču Davoru Vučetiću, koji se nije predstavio svojim numerama, već je otpjevao hitove „Van Gogha“- “Neko te ima noćas” i „Pilota“- “Svet je lep kada sanjamo”.

"Tebi koja si me voljela"

Nakon što se vratio na scenu Gula je gotovo čitavu salu podigao na noge, tako da su sa njim pjevali “Jelenu”.

"Eto, toliko godina je prošlo, ali dobre pjesme ostaju"

"Ovo je, možda i najbolja pjesma grupe Katapult", izjavio je kad je najavio numeru “Tebi koja si me voljela”, ali je odmah pošto je izveo, kazao:

"Malo prije kada sam rekao da je “Tebi koja si me voljela” jedna od najboljih pjesama Katapulta šef benda Božo Gagović me je ispravio i rekao da nije. E sada ćete čuti naljbolju", i onda je uslijedio hit „Mrzim decembar“.

“Moderna djevojka”, “Ja još sanjam kako se vraćaš”, “Sakrivam sebe u sebi” bile su numere koje je publika u jedan glas pjevala sa Gulom, a do usijanja atmosfere u sali doveo je jedan od najvećih hitova, numera „Crna Goro“.

"A sada još jedna sa našeg prvog albuma. Eto, toliko godina je prošlo, ali dobre pjesme ostaju", riječi su kojima je najavio kompoziciju “Prolaze godine”. Pjevajući ovaj veliki hit “Katapulta” dva fana su izašla na binu, ali umjesto cvijeća i poklona, kako to obično biva na koncertima, uzeli su Gulu u naručje i počeli da ga dižu.

Lord, Čiča i Lepi Goga

Predstavljajući članove benda, kako je rekao, “da ne zaboravi” Gula je Renatu Perazić, koja je imala ulogu pratećeg vokala, najavio kao “kraljicu crnogorske estrade”, klavijaturistu Miša Škuletića kao “Lorda”, a gitaristu Boža Gagovića kao “Čiču”.

"A ja sam Lepi Goga", našalio se Gula i na svoj račun.

Iako su i Gula i publika htjeli da nastave dobar provod u sali KIC-a, nakon te pjesme svjetla su se upalila

Po planu, već u 22 sata Pejović i družina su pokušali da se uz kompoziciju „Kada ti jednom loše krene“ odjave, međutim, publika ih je odmah vratila na bis.

"Rekli su nam da u 22.15 moramo napustiti salu. Koliko još imamo vremena", pitao je Gula prisutne, a Božo i ostali članovi benda odlučili su da publiku još jednom počaste hitom „Mrzim decembar“.

Da Gula sluša svoje najglasnije fanove pokazao je i na koncertu, tako da je od nekoliko pjesama koje su mu predlagali odlučio da se od njih pozdravi „Cetinjskim šanerima“.

Iako su i Gula i publika htjeli da nastave dobar provod u sali KIC-a, nakon te pjesme svjetla su se upalila, što je označilo kraj odličnog nastupa neuništivog Gule i “Katapulta”.

Bonus video: