Bend Elvis Jr. Kurtovich održao koncert u podgoričkom lokalu

Veći dio publike odavao je utisak kao da ne poznaje repertoar, pa je u jednom trenutku do bine stigao i komentar iz mase "Ajde jednu koju znamo"
422 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2011. 08:24h

U kafiću Buda Bar u Podgorici gostovao je sarajevsko-beogradski sastav Elvis Jr. Kurtovich.

U pitanju je grupa na koju se može gledati kao na nastavak kultnog sarajevskog benda Elvis J Kurtovich, a predvodi je pjevač Goran Petranović - Rizo koji tvrdi da "Elvis Jr. i Elvis J. nije isto, niti će, ali je slično".

Iza sebe ovaj bend ima jedno studijsko izdanje "Koševo zove", koje sadrži 13 numera, a na albumu gostuju Dragoljub Đuričić, dr Nele Karajlić i Žika Todorović. Album je objavio Music factory početkom ove godine.

Kako navodi Petranović ove godine grupa proslavlja i jedinstven jubilej - 30 godina od nastanka i začetka autentičnog muzičkog pokreta New primitives osamdesetih od strane sarajevskih grupa Zabranjeno Pušenje, Elvis J Kurtovich, Plavi Orkestar, Bombaj štampa i drugih.

Zvuk benda Elvis Jr. Kurtovich bazira se upravo na ostavštini ovih bendova, pa njihove pjesme odišu sarajevskim duhom, "Tu su Franjo, Mirso i Boro, pije se pivo, okreće se janje" socijalnom, ljubavnom i jugonostalgičnom tematikom ispričanom kroz ironiju i šalu.

Rizo je, obučen u stilu osamdesetih, pozdravio publiku i uz zahvaljivanje kompaniji T-Mobile za koncert u Podgorici najavio da će bend svirati hitove grupa Elvis J Kurtovich i Zabranjeno Pušenje, kao i autorske numere.

"Mala glupača", "In our country", "Bio je moj idol", "Ladys Farm", i posvećena studentima, "Krivo usmjeren" neke su od pjesama koje je bend izveo pred podgoričkom publikom.

Veći dio publike odavao je utisak kao da ne poznaje repertoar, pa je u jednom trenutku do bine stigao i komentar iz mase "Ajde jednu koju znamo".

I pored opuštene svirke, kojoj je ipak izgleda falilo malo više energije, i Rizovih anegdota između pjesama, sarajevsko-beogradska grupa rijetko kad je uspijevala da razmrda zahtijevnu publiku glavnog grada, mada je nakon svake pjesme dobijao gromoglasne aplauze.

Samo u par navrata, kada je bend izvodio poznate hitove Zabranjenog Pušenja poput pjesme "Jugo 45" dolazilo je do burnije reakcije dijela publike koja je ispratila bend pjevanjem, zviždanjem i tapšanjem.

Tokom većeg dijela koncerta osamdesetak prisutnih, ne računajući malobrojne posjetioce raštrkane po bašti i ispred lokala, djelovalo je više zainteresovano za ispijanje pića i razgovor sa svojim društvom nego za muziku koju bend svira, te odavalo utisak da podgoričani nisu spremni za novi primitivizam.

Galerija

Bonus video: