Ivi Kostić glavna uloga u mjuziklu "Nora's Arc"

Mlada pjevačica je dobila stipendiju za prestižni Univerzitet Berkli, gdje će se školovati već od maja.
123 pregleda 0 komentar(a)
Iva Kostić, Foto: Luka Zeković
Iva Kostić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2011. 15:15h

Mlada pjevačica iz Herceg Novog Iva Kostić biće glavna zvijezda mjuzikla “Nora's Ark”, koji će pod pokroviteljstvom Jazz Arta biti održan osmog aprila u KIC-u “Budo Tomović”.

Mjuzikl je osmišljen od strane američkog jazz pijaniste Ilaja Jamina, koji će u Podgoricu prvog aprila dovesti svoj kvartet, a zatim započeti rad na komadu “Nora's Ark”.

Za “Vijesti” o ovom muzičkom projektu govori Iva Kostić.

"Mjuzikl će biti na sceni KIC-a 'Budo Tomović' izveden pod pokroviteljstvom Jazz Arta u okviru mjeseca poštovanja jazz muzike, koji se obilježava svake godine.

Inače, Ilaj Jamin je muzičar koji radi za Linkoln centar u Njujorku i tokom mjeseca poštovanja jazza, tj. aprila, posjećuje zemlje širom svijeta u cilju promovisanja ovog zvuka.

Ove godine njegov bend dolazi u Podgoricu, gdje ćemo pripremiti njegov čuveni mjuzikl 'Nora's Ark'.

Ja sam odabrana da otpjevam glavnu ulogu i veoma sam ponosna zbog toga - objasnila je za “Vijesti” Iva Kostić i dodala da za svoj angažman može biti zahvalna Muzičkoj školi “Vasa Pavić”, koju je završila i udruženju Jazz Art.

"Moram reći da sam ja bila veoma aktivna na jazz radionicama koje su organizovane, tako da je izbor pao na mene. Igraću glavnu ulogu, mačku Noru koja je nosilac cijele ove veoma interesantne priče o životinjskom svijetu.

Ilaj Jamin je, inače, za nas napravio skraćenu verziju mjuzikla koji se već odavno izvodi po svijetu i sastojaće se iz pet numera.

Profesorica Vjera Nikolić već je spremila i hor Niže muzičke škole, koji će, takođe, učestvovati u projektu, a tu su i neki moji drugari iz Srednje muzičke škole”, ispričala je Kostićeva, koja je publici poznata po svom učešću na Sunčanim skalama, ali i na Festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj Banji, na kome je 2009. proglašena za najboljeg debitanta, a prošle godine nastupila u finalu sa pjesmom “Tihe suze”.

“Vijesti” su prošle godine pisale i o tome kako je Iva dobila stipendiju za školovanje na prestižnom Univerzitetu Berkli u Bostonu. Ipak, u SAD će otići tek ove godine, a objašnjava i zašto.

"Konkurisala sam prošle godine i takmičila se u Beogradu i bila jedan od 20 studenata iz cijelog svijeta koji je dobio stipendiju na ovoj prestižnoj jazz akademiji. To je za mene zaista bila velika stvar i veliko priznanje.

Ali, u to vrijeme sam bila tek treći razred muzičke škole i mogla sam da dobijem samo 30 odsto stipendije.

Nijesam bila spremna da odem i ostala sam u Crnoj Gori. Ipak, ljudi koji su bili zaduženi za dodjelu stipendija su me zapamtili i rekli mi da se obavezno prijavim i ove godine, što sam i učinila" priča Iva Kostić.

Njen trud se isplatio i dobila je veću stipendiju koju će, kaže, ovoga puta iskoristiti.

"Audicija je održana u Rimu i tamo sam oduševila komisiju. Dobila sam oko 20 hiljada dolara, što je 70 odsto stipendije i već u maju odlazim u SAD, gdje ću studirati. Ovoga puta ću dobro iskoristiti priliku koja mi je pružena" obećava Iva Kostić.

Bonus video: