Mile Kekin o novom albumu "Hladnog piva"

"Godinama nas fanovi iz Crne Gore pitaju kad ćemo doći. Mi samo čekamo da nas neko pozove i da nam prostor za svirku", zaključio je.
0 komentar(a)
Hladno Pivo, Foto: Mikrofonija
Hladno Pivo, Foto: Mikrofonija
Ažurirano: 16.03.2011. 16:42h

Mile Kekin, frontmen Hladnog piva, je u emisiji Zvuci jutra na radiju Vijesti otkrio do sada nepoznate detalje u vezi s predstojećim albumom ovog benda. Prema njegovim riječima, CD koji će biti objavljen 16. aprila sadržaće 12 pjesama i zvaće se "Svijet glamura".

"Igramo se grotesknim prikazom zaluđenosti naroda s reality showovima, super talent showovima, itd. U par pjesama se pominje bolesna fascinacija da svako hoće da bude zvijezda. Ima i drugih tema, naravno", objasnio je naziv albuma pjevač poznatog pank benda.

Na pitanje voditelja Ivana Vukčevića, da li će se bend ponovo vratiti u šumu, kao što su to učinili u posljednjoj fazi rada na albumu, Kekin je odgovorio: "Nećemo, nije to meni užitak. Volim ja bit' u šumi dan, dva. Ali nakon deset dana već sam poludio tamo".

Za "Ezoteriju" kao prvi singl bend se odlučio, kako kaže Kekin, zbog toga što je najduža od novih pjesama i netipična za Hladno pivo, pa je htio da time iznenade fanove. Posebno ističe duhovnu dimenziju pjesme koju, tvrdi, nema puno numera koje se emituju na televiziji. Takođe je otkrio da će spot za "Ezoteriju" imati premijeru u ponedjeljak na MTV-u i dodao da će oni koji očekuju da cijeli album bude u stilu ove pjesme biti iznenađeni.

"Prvi put imamo bića koja se zovu Žene na albumu. U pitanju su tri žene koje su snimile vokale, a jedna od njih je moja prijateljica Ivana Mazurkijević iz grupe Stampedo. Pored njih u snimanju albuma je učestvovala i skupina džez trubača", otkrio je vokalista Piva i kazao da je omot albuma radio ilustrator Zdenko Bašić.

"Mislim da može svako kad sluša naše albume prepoznati kakvo je bilo stanje nacije u tom trenutku. Mi smo društvena bića i ne pišemo pjesme pod staklenom kuglom nego uvijek malo i o aktuelnom trenutku", navodi Kekin.

Uz obećanje fanovima da bend više neće praviti duge diskografske pauze i da će sljedeći album izdati u naredne tri godine, on je izjavio da jedva čeka da bend krene na turneju i da se nada da će zasvirati i u Crnoj Gori.

"Godinama nas fanovi iz Crne Gore pitaju kad ćemo doći. Mi samo čekamo da nas neko pozove i da nam prostor za svirku", zaključio je.

Bendovi žive od svirki

“Ruku na srce, svi mi više skidamo s Interneta nego što kupujemo diskove. Samo najveći fanovi sad kupuju CD-ove i ja se isto tako ponašam. Imaš dvije grupe bendova u glavi - jedne koje kupuješ i druge koje 'režeš'.

To je normalan razvoj događaja i mi više ne zarađujemo toliko od CD-ova. Sad bendovi žive od sviranja uživo”, kazao je Kekin za radio Vijesti, a zatim otkrio koliki je prosječan tiraž u Hrvatskoj: “Oko 10. 000 CD-ova, što je otprilike i naš prosjek. Nekad manje, nekad više. To nije bitno, bitno je da na koncertu bude ljudi, a s tim nemamo nikakvih problema”.

Bonus video: