"Bači rimu trupa" objavljuje album na internetu

Bači Rimu Trupa postoji od 2006. godine, a članovi grupe su MC-evi Bone Dogg, Gorsky i Wicked Ras, kao i producent/bitmejker N-Touch.
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2011. 17:46h

Podgorička hip hop grupa Bači Rimu Trupa (BRT) objaviće u nedjelju debi album.

Izdanje "Brutalni Ritual Transformacije" biće dostupno za besplatno preuzimanje sa Trablmajker portala, u sekciji Erupcija koja je, između ostalog, posvećena promovisanju neafirmisanih hip hop izvođača iz regiona.

Album sadrži 15 pjesama, od kojih su pet instrumentali, a prema riječima jednog od članova BRT-a Nebojše Štekovića, crnogorskoj hip hop publici poznatijem pod pseudnimom Bone Dogg, zvuk koji karakteriše pjesme na albumu je "specifičan, a samim tim i originalan".

"Naš muzički izraz nije klasičan hip hop, tako da će se na albumu moći čuti uticaji raznih muzičkih pravaca kao što su trip hop, reggae, rock, ... ", objasnio je Šteković.

Gosti na albumu su Mr. Young i Kalabunga koji su odsvirali gitare, te Marqueez i MC Rhino u vokalnim ulogama.

"Pored Interneta, nijesmo vidjeli smisla u štampanju diskova. Izdavaštvo umire i ne može se očekivati od bilo koga da ode do CD shopa i da novac za disk kada isti taj album može da skine u komp u svojoj sobi. Ovako se onaj kome se ne svidi neće kajati zbog bačenih para", uz osmijeh jedan od članova BRT-a odgovara na pitanje zašto su se odlučili da album izdaju samo u elektronskoj formi i postave na Internet za besplatno preuzimanje.

Prema njegovim riječima, u planu su tri spota za numere sa albuma, koji su, kako tvrdi Šteković, već dogovoreni sa njihovim autorima. On kaže da će ti spotovi biti kvalitetniji nego prethodna video izdanja BRT-a koja su uglavnom rađena u niskobudžetnoj produkciji.

Bone Dogg je dodao i da će Bači Rimu Trupa uskoro održati par nastupa na kojima će promovisati album, ali da će prije toga sačekati da publika "svari" izdanje, pa tek onda nastupiti uživo.

Bači Rimu Trupa postoji od 2006. godine, a članovi grupe su MC-evi Bone Dogg, Gorsky i Wicked Ras, kao i producent/bitmejker N-Touch.

Bonus video: