Elektronska furija na Exitu: Magnetic Man, DJ Sneak, Carl Craig...

Kako se lista elektronskih imena proširuje, već postaje sigurno da će Dance Arena i ove godine biti mjesto na kome se potvrđuju stalne vrijednosti i utvrđuju nove.
0 komentar(a)
Megnetic Man, Foto: Exit official site
Megnetic Man, Foto: Exit official site
Ažurirano: 01.03.2011. 11:28h

Poznata kao jedna od najboljih u Evropi, ako ne i na planeti, Dance Arena Egzit festivala najavljuje još niz impozantnih imena.

Ove godine se već najavljenim Fedde Le Grand, Tiga, James Zabiela, Joris Voorn i Gramophonedzie pridružuju i DJ Sneak, Carl Craig, Marco Carola i tiNi. Pojačanje sa mejn stejdža pružiće trenutno najpopularnija dabstep grupa i jedna od najtraženijih izvođača na Exit socijalnim mrežama, Magnetic Man.

Kada bismo se zapitali koji bi mogao biti bend današnjice, koji najbolje predstavlja ovaj trenutak i svjetsku elektronsku scenu, Magnetic Man bi bio opasan kandidat. Supergrupa, sastavljena od tri dabstep DJ maga, Skream, Benga i Artwork, bila je osuđena na uspjeh – njeni članovi su već izgradili reputaciju u ovom žanru prije nego što je on uopšte i nazvan dabstepom.

Njihov najprepoznatljiviji singl I Need Air, otpevan razigranim vokalom Anđele Hant, osvojio je top liste širom Evrope, a album prvijenac iz prošle godine, Magnetic Man, impresionirao čak i dabstep puriste. Ono što nam ova tri velikana obećavaju na festivalu je njihov jedinstveni smisao za humor, puno stejdž dajvovanja i mutantskih basova.

Oni koji ipak preferiraju lakše melodije svakako će se obradovati dolaskom DJ Sneak-a, koji sa sobom donosi pun kofer autentičnog disko i disko haus gruva.

Oni koji ipak preferiraju lakše melodije svakako će se obradovati dolaskom DJ Sneak-a, koji sa sobom donosi pun kofer autentičnog disko i disko haus gruva.

Jedna od zvijezda Dance Arene svakako će biti i vizionar elektronske muzike, kreativni muzički magnat, Carl Craig, koji ovih dana slavi i dvadeseti rođendan svoje etikete, Planet E. Pridružiće mu se i globalni ambasador italijanske tehno scene, Marco Carola, čovek koji je tehnu dao dens predznak, pokrećući sad već globalni trend izbegavanja jednostranosti u elektronskoj muzici.

Kako se lista elektronskih imena proširuje, već postaje sigurno da će Dance Arena i ove godine biti mjesto na kome se potvrđuju stalne vrijednosti i utvrđuju nove, postajući reper kako za druge dens prostore na svijetu, tako i za svoja naredna dostignuća. I raznolika i poučna, a prije svega neodoljivo zabavna.

Bonus video: