MRAČNO, ALI ZA PLES

“Da li me voli” - novi singl Ramireza

Premijera ove pjesme u Crnoj Gori biće sjutra (srijeda) u 9.45, u jutarnjem programu „Zvuci jutra” radija Vijesti
50 pregleda 0 komentar(a)
ramirez, Foto: Ramirez
ramirez, Foto: Ramirez
Ažurirano: 22.02.2011. 16:39h

Hrvatska grupa “Ramirez” objavila je singl “Da li me voli”, kao najavu za novi album novom albumu, koji planira da objavi 16. marta za izdavačku kuću “Menart”. Publika u Crnoj Gori imaće priliku da numeru čuje već sjutra u 9.45, u jutarnjem programu “Zvuci jutra” na radiju Vijesti.

- Singl “Da li me voli” je naša referenca na kraj '80-tih godina, koje su bile zaista divna dekada. Htjeli smo da napravimo nešto takvo, već dugo smo imali ideju. A onda smo naišli na tekst koji je pomalo mračan. Govori, naime, o posesivnosti i to onoj koja prelazi u opsesiju i koja uništava živote. Iskombinovali smo ga sa tim plesnim ritmom, sa veselom melodijom i sasvim ga ublažili. Sada imamo pjesmu koja donosi dašak prošlih vremena i govori o slabostima koje smo svi u većoj ili manjoj mjeri iskusili, a sjajna je za promociju na koncertima i pokretanje publike - kaže za “Vijesti” pjevač i gitarista “Ramireza” Aljoša Šerić. Pjesma “Da li me voli” biće, dodaje, pravi uvod za album koji će se u prodaji naći sredinom marta.

- Izdanje će biti objavljeno, mislim, 16. ili 17. marta. Na njemu će biti 12 pjesama i sve će biti u tom nekom našem fazonu. Imaćemo par lijepih balada, iako je album u cjelini rađen sa idejom brzih pjesama, ritmova, numera za koncerte... Izdanje će biti veoma složeno, tako da će se kao knjiga čitati do kraja, bez preskakanja stranica. Biće ponekad tužan, ponekad veseo, tako da će se uz novi “Ramirez” i plesati i plakati - ispričao je Šerić.

Grupa je, otkrio je, snimila i spot za singl “Da li me voli”, a publika će premijerno moći da ga pogleda takođe sredinom marta.

- Da, upravo smo snimili spot i dobro se smrzli dok smo to radili. Snimali smo ga ovdje, u jednom hangaru kod nas u Zagorju i on prati priču pjesme. Biće pun tih plesnih trenutaka, nešto veoma zanimljivo, vidjećete - najavljuje pjevač “Ramireza”.

Preporučujemo za Vas