Pepersi ubacili klavir i afro-ritmove

Najvažnija novost za bend je odlazak gitariste Džona Frušantea kojeg je zamijenio Džoš Klinghofer.
117 pregleda 0 komentar(a)
pepersi, Foto: Rojters
pepersi, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.02.2011. 16:23h

Red Hot Chili Peppers najavili su deseti studijski album za drugu polovinu ove godine.

Radu na novom materijalu prethodilo je dvije godine pauze, tokom koje se frontmen benda Entoni Kidis posvetio porodici, basista Fli je studirao muzičku teoriju i svirao sa Tom Jorkom (Radiohead) u grupi Atoms for Peace, dok je bubnjar Čed Smit svirao sa bendom Chickenfoot.

Najvažnija novost za bend je odlazak gitariste Džona Frušantea kojeg je zamijenio Džoš Klinghofer.

"On je bio jedan od kreativnih stubova benda i njegov odlazak će se osjetiti. Ali smo uzbuđeni zbog novih prilika koje čekaju naš bend", izjavio je Kidis za Spin.

S obzirom na to da je harizmatični basista Fli studirao muzičku teoriju i zbog toga sve više svirao klavir, to će se osjetiti na novoj ploči, kao i afro-ritmovi kojima se već duže vremena bavio, dodao je frontmen američkog benda.

Bubnjar Čed Smit je izjavio za Music Radar da je bend već na pola puta u radu na nasljedniku albuma "Stadium Arcadium", objavljenog prije pet godina.

"Imamo dvadesetak pjesama, još nekoliko njih treba da završimo, a onda ćemo da odaberemo najbolje", rekao je i dodao da ovog puta neće biti u pitanju dupli album kao što je bio slučaj sa prethodnikom.

Radni naziv albuma, čije je snimanje u toku, je "Dr. Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Express Machine-head", mada Kidis to smatra trenutnom šalom među članovima benda. Album producira legendarni Rik Rubin, koji sarađuje sa Peppersima još od albuma "Blood Sugar Sex Magik". To će biti prvo izdanje grupe sa gitaristom Džošuom Adamom Klinghoferom iza kojeg stoji zavidno iskustvo sviranja sa poznatim muzičarima, kao što su Gnarls Barkley, Bek, The Butthole Surfers, Pi Džej Harvi i drugi. Klinghofer je 2007. na turneji Peppersa imao ulogu drugog gitariste.

Bonus video: