U novom spotu "Autopark" podsjeća na ljepotu Beograda

“Autookean” je drugi singl sa izdanja ”Autopakao” koje najavljujemo za proljeće i uz prvi singl “Ja bih samo da se smejem”, koji smo objavili za Novu godinu.
0 komentar(a)
Autopark, Foto: MTV
Autopark, Foto: MTV
Ažurirano: 17.02.2011. 16:33h

Beogradska alternativna grupa “Autopark” objavila je spot za singl “Autookean”, koji će se naći na njihovom mini albumu “Autopakao/autookean”, planiranom za proljeće. Članovi grupe singl su postavili za besplatan download na svom sajtu autoparkband.com.

“Autookean” je drugi singl sa izdanja ”Autopakao” koje najavljujemo za proljeće i uz prvi singl “Ja bih samo da se smejem”, koji smo objavili za Novu godinu, može da ilustruje u kom smjeru se krećemo... Jer mi svakim albumom pokušavamo da odemo tamo gdje nijesmo bili prije.

“Autopakao” je zapravo mini-album na kojem će biti nekih šest-sedam novih pjesama. Dijelom je tako iz finansijskih razloga - koliko para, toliko muzike, odnosno snimanja u studiju. A da se mi pitamo, samo bismo snimali nove pjesme.

Jer, jedini trenuci kad Nikola (Berček) ne stvara nove numere su kada se bavi produkcijom ovih postojećih. Moguće je da iz finansijskih razloga takođe ovo izdanje završi samo na Internetu, bez svoje opipljive, fizičke manifestacije u vidu CD-a" kaže za “Vijesti” Ognjenka Lakićević, pjevačica i tekstopisac “Autoparka” i otkriva nešto i o spotu za pjesmu ”Autookean”.

"Što se spota tiče, on je proizvod entuzijazma studenata FDU-a koji su se sami javili da nam pomognu da ga uradimo... Što će reći da muzičarima sa “margine”, koja je margina sticajem loših kulturnih okolnosti, pomažu drugi umjetnici i to je jako dobro...

Studentkinja režije Tea Lukač i njene kolege snimatelji Dušan Grubin i Stefan Momirov, kao i montažerka Marija Jaćimović, zaslužni su za to što je spot ugledao svjetlost dana "otkriva Ognjenka.

“U spotu naoko nema previše događanja, to je prosto sanjiva, noćna atmosfera Beograda koji smo htjeli da prikažemo u lijepom svjetlu, ali i kratki uplivi u nečiji unutrašnji svijet... Jer, u posljednje vrijeme se na tu ljepotu Beograda zaboravilo iz raznih razloga”.

Ona je najavila još projekata svog sastava, pod uslovom da finansijske prilike u kojima se trenutno nalaze budu bolje.

"Slijedi još spotova, ako uspijemo da nađemo dovoljno pomoći. Jer, to što smo do sada radili su stvarno neviđene akcije" priznaje Lakićević.

Mini-album “Autopakao/Autookean” naslijediće izdanje “Sve dalje” koje je “Autopark” objavio 2009.

Sastav koji postoji već deset godina čine, pored Ognjenke Lakićević, i gitaristi Nikola Berček i Dušan Lopušina, basista Milan Bogdanović, bubnjar Dejan Utvar i klavijaturista Aleksandar Sivački.

Bonus video: