Radio Vijesti premijera: Antivalentinovski singl "Pink studija"

Crnogorsku premijeru singl će imati u emisiji Zvuci jutra na radiju Vijesti, danas u 9.45, dok je razgovor sa članom Pink Studija zakazan za petak u 10.30
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2011. 16:47h

Pjesma “Želim ti reći”, najavni singl za drugi studijski album hrvatske grupe “Pink studio” biće emitovan sjutra na talasima radija Vijesti u okviru emisije “Zvuci jutra”, autora i voditelja Ivana Vukčevića. O ovoj numeri i ostalim projektima svog benda za Vijesti priča gitarista Josip Pintarić.

"Ovo je antivalentinovska pjesma. Prije nekoliko nedjelja donio sam tekst pjesme koleginicama iz benda da pročitaju, s obzirom na to da govori o tome da djevojka ostavlja momka. Cure su me blijedo pogledale i rekle da ono što sam ja napisao nijedna djevojka ne bi rekla, uzele stvar u svoje ruke i tekst dobro prepravile. Nijesam mogao da vjerujem koliko žene mogu da budu okrutne", kazao je Pintarić.

Svi sline na taj Dan zaljubljenih, sve je lijepo, srca lete, pa smo mi odlučili da iznenadimo slušaoce i odradimo nešto što nijesu očekivali

"Ostali smo šokirani kada je pjesma prije dva dana emitovana na Narodnom radiju i reakcije su bile fenomenalne. Zašto smo se odlučili na antivalentinovsku pjesmu, objašnjenje je jednostavno.

Svi sline na taj Dan zaljubljenih, sve je lijepo, srca lete, pa smo mi odlučili da iznenadimo slušaoce i odradimo nešto što nijesu očekivali. Prije dvije godine na Dan zaljubljenih objavili smo pjesmu posvećenu ljubavi, a ovog puta to nije slučaj", kazao je Pintarić.

Jesen vrijeme za novi album

Na pitanje kada se očekuje izlazak drugog albuma, Pintarić je odgovorio:

"Za tri nedjelje ulazimo u studio, pred ljeto ćemo izbaciti jedan singl, onda ide pauza i u devetom mjesecu će biti objavljen još jedan singl, pa onda album. Biće više elektronike, popa, i razlikovaće se od prethodnog jer tekstovi više neće biti studensko-ljubavni.Sada smo svi završili fakultete, zaposlili se, pa će tekstovi biti realniji, govoriće o svakodnevici, izlascima, vezama".

Pintarić je rekao da bend za sada nema radni naziv albuma, te da im davanje imena svojim radovima uvijek teško pada, pa odluku donesu u posljednjem trenutku.

“Pink studio” je nastao 2004. u Zagrebu, a osim Pintarića, čine ga Ivana Kardum Legz (vokal), Ana Bogdan (klavijature), Niko Radas (bubnjevi), Nikola Karan (bas), Ana Pavić (prateći vokal), te Ivan Glasnović (gitara). Bend je 2009. izdao prvi album “Soundtrack za lutku”, sniman u saradnji sa Lukom Tralićem Shotom i Erolom Zejnilovićem iz “Elementala”. Dosada su izdali četiri singla, od kojih je najuspješniji “Jutro poslije”.

Termin za premijerno slušanje singla “Želim ti reći” na talasima radija Vijesti je danas u 9.45, dok će slušaoci emisije Zvuci jutra u petak, 18. februara, moći da čuju Pintarića uživo od 10.30.

Bonus video: