Električni orgazam o politici i estradi

\\"Spot smo radili u Zagrebu prije nekih mjesec dana, a režirao ga je Tomislav Pović. To je drugi singl sa albuma “To što vidiš to i jeste” i ovih dana će doživjeti premijeru u svim bivšim jugoslovenskim republikama\\", kazao je Gile.
0 komentar(a)
Električni orgazam, Foto: Arhiva Vijesti
Električni orgazam, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.02.2011. 16:49h

Beogradski rock sastav “Električni orgazam” uradio je spot za pjesmu “Mister ministar”, drugi singl sa njihovog novog albuma “To što vidiš to i jeste”, objavljenog krajem prošle godine. Kako je za “Vijesti” rekao pjevač “Orgazma” Srđan Gojković Gile, video je snimljen u prostoru zagrebačkog Velesajma.

"Spot smo radili u Zagrebu prije nekih mjesec dana, a režirao ga je Tomislav Pović. To je drugi singl sa albuma “To što vidiš to i jeste” i ovih dana će doživjeti premijeru u svim bivšim jugoslovenskim republikama", kazao je Gile.

Poput pjesme “Mister ministar”, koja je posvećena danas tako čestom ukrštanju estrade i politike, i spot, dodaje Gile, prati tu priču.

"U videu se uz nas pojavljuje i čovjek sa kišobranom, šeširom i torbom i on je direktna asocijacija na skeč Monti Pajtona “Ministarstvo smiješnog hoda”. Spot je u stvari parodija na to što su političari u svim zemljama bivše Jugoslavije postali superzvijezde, što se svakog dana pojavljuju na televiziji i pričaju prazne priče. Ta estradizacija politike nas je inspirisala da napravimo “Mister ministar” i bilo nam je veoma važno da se spot može primijeniti u svim ex-YU republikama. Jer, ministri - superzvijezde su definitivno nešto što je zajedničko svima nama", objasnio je vođa “Elektirčnog orgazma”.

Album “To što vidiš to i jeste” je u decembru preko “Dallas Recordsa” objavljen i u Hrvatskoj i Sloveniji, što je prvi novi studijski album "Električnog orgazma" koji se pojavio na tim prostorima poslije 22 godine pauze.

Bonus video: