Nevena osvojila “Zlatnu pahulju”

Nevena Đorđević je na nacionalnoj večeri izvela „Dječiju molitvu“ koju je napisao Minja Perić, dok aranžman potpisuje Slaven Knezović.
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 11:08h

Nevena Đorđević iz Podgorice pobjednica je ovogodišnje smotre pjesme za djecu „Zlatna pahulja“ koja se 18. put održava u Rožajama.

Ona je na nacionalnoj večeri izvela „Dječiju molitvu“ koju je napisao Minja Perić, dok aranžman potpisuje Slaven Knezović.

Drugu nagradu za najbolju kompoziciju osvojila je Lara Dragović iz Podgorice koja je izvela numeru „Fantaziranje u kadi“, po tekstu i muzici Renate Perazić i aranžmanu Milovana Dedića.

Pjesma „Cipelice“ koju su otpjevali Lazar Popović i Barbara Vukadinović iz Podgorice osvojila je treće mjesto, odlukom žirija koji su činili Ilija Dapčević, dr Slobodan Jerkov, Blaga Žurić, Ćama Murić, Ksenija Laković, Dejan Božović i Rifat Muković.

Tekst za trećenagrađenu kompoziciju napisala je Sanja Velimirović-Perić, a muziku je uradio Mirsad Serhatlić. Numera je dobila i nagradu za najbolji aranžman koja je pripala Predragu Nedeljkoviću.

Podgoričani su imali uspjeha i u interpretaciji pa je prva nagrada otišla u ruke Lorene Janković koja se na rožajskoj sceni predstavila kompozicijom „Volim zimu“ za koju je tekst i muziku uradila Snežana Ćosović, a aranžman Miho Radonjić.

Džana Numanović iz Bijelog Polja je za interpretaciju numere „Dala bih mu košulju od ruža“ osvojila drugo mjesto. Tekst je napisao Dragoslav Guzina, a muziku je uradio Jovan Adamov koji je s Ladom Lešom autor aranžmana.

Nikšićanin Vasilije Vukadinović dobio je treću nagradu za izvođenje kompozicije „Pravi roker“ čiji je autor Predrag Nedeljković.

Najbolji tekst, po mišljenju stručnog žirija, imao je Momčilo Zeković, autor stihova „Hvatajmo zalet“ koje je interpretirala Iskra Zeković sa Cetinja. Njemu je uručena nagrada koja nosi ime Dragana Radulovića, jednog od tvorca „Zlatne pahulje“. Zeković je i kompozitor pjesme za koju je aranžman uradio Aleksandar-Saša Gajić.

Rožajskoj publici predstavio se i učenik Srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ u Podgorici, Nikola Zekić koji je izveo kompoziciju Sona u F-duru od Kalaua.

Na sceni koju je osmislio Stanislav Nikčević zablistali su i Plesna grupa „Pahulje“ i hor Centra za kulturu koji su pratili učesnike. Program je vodio Dejan Đonović.

Sinoć je u okviru internacionalnog dijela manifestacije predstavljeno 19 kompozicija koje su izvela djeca iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Holandije, Francuske, Albanije i sa Kosova.

Ovogodišnji festival je koštao oko 50 hiljada eura. Novac su izdvojili Ministarstvo kulture, Opština Rožaje i sponzori.

Bonus video: