Najzanimljiviji muzičari na Twitteru

Na prvom mjestu naveli su Kanye Westa koji je konstantno na Twitteru i koji i najmanju aktivnost oglašava
66 pregleda 0 komentar(a)
kanye west, Foto: Hiphopruckus.com
kanye west, Foto: Hiphopruckus.com
Ažurirano: 26.01.2011. 13:22h

Kultni časopis Rolling Stone objavio je listu Top 50 muzičara koje treba pratiti na Twitteru i ukratko naveo razloge zašto.

Na prvom mjestu naveli su Kanye Westa koji je konstantno na Twitteru i koji i najmanju aktivnost oglašava, a neki od legendarnijih twitteva su mu "Radim 30 sati dnevno,najmanje" ili "Konačno sam shvatio da što više koristiš vulgarnost kada pričaš o umjetnosti ili modi, bolje si prihvaćen". Na drugom mjestu je Questlove iz The Rootsa zbog svog nesvjesnog stila punog raznih komentara, observacija i sjajnih pjesama na koje ukazuje. Na trećem mjestu je Patrick Karni iz The Black Keys koji svojim ludim idejama, statusima i komentarima zabavlja svoje "sljedbenike".

Na četvrtom mjestu je Ezra Konig iz Vampire Weekend koji pametno koristi Twitter za promociju benda i razgovor s fanovima, dok je na petom mjestu prva žena na ovoj top listi, Betani Kozentino iz Best Coast, koju opisuju kao uskogrudog ljubitelja marihuane čija mačka Sneks ima svoj Twitter profil. U top 10 su još ušli P. Diddy, Majk Skiner, , 50 Cent i Tyler, the Creator. Ostatak top liste možete pogledati ovdje.

Bonus video: