PRELAZI U ŠTULIĆE

Novković pjeva o društvenim problemima!

"Inače, period od tri godine je vrijeme kada nakupiš energiju, opipaš stanje stvari i tada tek možeš nešto konkretno reći".
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2019. 03:57h

Hrvatski kantautor Boris Novković uskoro će objaviti album “Via ljubav” naslijediti CD “Zapisan u tebi” sa kojeg su se osim naslovne, izdvojile pjesme “Kada je otišla” i “Ispod mog kišobrana”.

Popularnog pjevača smo zatekli u toku fotošutinga, ali nam je ljubazno odgovorio na sva pitanja u vezi s novim projektom, te kazao da ne voli egzibicije u promotivne svrhe, kao i da se nikada ne bi rugao premijerki Jadranki Kosor.

"Kada odradim fotografije za omot albuma, tek tada mogu reći da je gotov. Album ću prekosjutra najaviti istoimenim singlom" kazao je za “Vijesti” Novković.

Od tvog prethodnog albuma prošlo je skoro tri godine.

Spadam u grupu mejnstrim kantautora koji ne izdaju albume prečesto. Moj ritam je postao svaka treća godina. Osnovni razlog je kvalitet pjesama jer što je čovjek stariji, on je samokritičniji. Nivoi se podižu i trudiš se da budeš kvalitetniji sa svakim albumom. Inače, period od tri godine je vrijeme kada nakupiš energiju, opipaš stanje stvari i tada tek možeš nešto konkretno reći. Dosta se izdešavalo, pa se na novom albumu bavim socijalnom tematikom. Biće zaista interesantan.

Tvoja koleginica Severina je na zanimljiv način obradila trenutno stanje u Hrvatskoj, tako što je uradila broš sa brojem nezaposlenih lica, a riječka grupa Let 3 u spotu kritikuje Jadranku Kosor. Da li ćeš i ti nešto slično uraditi kako bi promovisao socijalne teme kojima se baviš?

"Za mene su to egzibicije. Ono što sam imao, kazao sam u pjesmama, stihovima, tako da onaj ko smatra da će tu nešto naći neka posluša o čemu pjevam, pa ćemo vidjeti reakciju. Ovo sa bedževima, parodijama, spada mi u jeftini marketing i nijesam sklon takvim egzibicijama. Mogu i ja sjutra staviti ikebanu na glavu ili...

(Opširnije u štampanom izdanju)