GREAT GIG IN THE SKY

MUSE hoće nastup u spejs šatlu

Iako niko do sada nije zabavljao masu u svemirskom brodu, postoji nekoliko odstupanja od običnog, “zemaljskog” muziciranja - sastav Korn održao je koncert u avionu, a isto je uradio i Britanac Džejms Blant.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2011. 17:17h

 Izgleda da za Muse ne važi izreka “nebo je granica”, jer nakon što su “pokorili” Zemlju, članovi benda planiraju da osvoje i svemir. Britanski trio razmatra mogućnost da održi prvi koncert u svemiru, objavio je londonski dnevnik Guardian.

Frontmen Metju Belami je istakao da njihov projekat nije šala i da uskoro planiraju seriju sastanaka i pregovora koji bi trebalo da ubrzaju realizaciju te neobične ideje. On očekuje da će za vrijeme njihovih života tehnologila dovoljno napredovati da to omogući i nada se da će Muse biti prvi bend koji je tako nešto izveo.

- Razmišljam čak o tome da popričam sa Ričardom Brensonom (Virgin Galactic) o mogućnosti koncerta na njegovom svemirskom brodu - kazao je Belami i dodao da ga jedino brine što bend uvijek nosi tonu opreme, pa nije siguran kako će to sve strpati u letjelicu u prebaciti u svemir.

- Imamo mnogo opreme, tako da bismo morali da koristimo čaure u koje bismo sve to smjestili, a svakako bismo morali i da svoj repertoar drastično skratimo. Uvjeren sam, ipak, da će to u bliskoj budućnosti zaista biti moguće - zaključio je ambiciozno Belami.

I dok su nebrojeni bendovi imali priliku da izvode gitarske solo dionice u bestežinskom stanju, ali onom koje nastaje od previše alkohola, Muse je prilično blizu da stvarno sa svojim instrumentima pluta u vazduhu. Jer, Virgin Galactic, Brensonov turistički svemirski brod, mogao bi da se u kosmos vine već krajem ove godine.

Iako niko do sada nije zabavljao masu u svemirskom brodu, postoji nekoliko odstupanja od običnog, “zemaljskog” muziciranja - sastav Korn održao je koncert u avionu, a isto je uradio i Britanac Džejms Blant, koji se popeo najviše - na čak 12 hiljada metara visine.

R. Z.

Preporučujemo za Vas