Kit Flint zakasnio na sopstvenu sahranu

Brojni obožavatelji zaustavljali su povorku kako bi se oprostili od legendarnog muzičara
2062 pregleda 1 komentar(a)
Sa sahrane muzičara, Foto: HENRY NICHOLLS/Reuters
Sa sahrane muzičara, Foto: HENRY NICHOLLS/Reuters
Ažurirano: 29.03.2019. 21:04h

Slavni Kit Flint, koji je trebalo da bude sahranjen u 15.30, zakasnio je na vječni počinak jer su brojni obožavatelji zaustavljali povorku sa tijelom pjevača grupe “Prodigy”, kako bi se oprostili sa svojim idolom.

Povorka je krenula je u 15 sati ulicama Eseksa, grada u kojem je živio, prenio je “Mirror”, a prema planu do groblja je trebalo stići za pola sata. Put se odužio zbog uplakanih fanova, od kojih su pojedini crnu kočiju dočekivali sa cvijećem, dok se drugi dio od omiljenog muzičara oprostio onako kako bi on to volio, u veselijem tonu. Tako su ljubitelji slavne grupe u povorci ispijali krigle piva, a u pozadini su se mogle čuti pjesme benda.

Zbog velikog interesa za sahranu, policija je građane pozvala da putuju javnim prevozom, umjesto privatnim automobilima, a škole nisu radile u popodnevnoj smjeni.

Među onima koji su došli da se posljednji put pozdrave sa Flintom, bilo je i fanova iz Australije, Njemačke, Norveške, pa i Amerike, a ostali članovi sastava “Prodigy” zamolili su ih da u čast kolege “naprave buku”.

Araks Azarian (36) kazala je za “Daily Mail” da joj nije bio problem da na sahranu dođe iz Australije, s obzirom na to da je “godinama putovala širom svijeta da bi vidjela i čula momke”.

“Ovo je moja posljednja prilika za to”, poručila je ona, dok je Mari Lelicova (25) iz Praga, smrt Flinta opisala kao “gubitak druga”.

“Voljela sam ga od kako sam bila dijete. On je dio mog života”, ispričala je ona.

U povorci je bila i Rejčel Mur iz Brejntrija, grada u kojem je Flint odrastao.

“Odrasla sam slušajući ih. Oni su smjestili Brejntri na svjetsku mapu. Učinili su da budemo ponosni na svoj grad”, izjavila je ona. Na putu do groblja mogli su se vidjeti različiti načini odavanja časti muzičara, pa je na prozoru jedne kuće bio okačen kolaž od njegovih slika koji su napravila djeca.

Sahrana je održana u crkvi svete Marije uz prisustvo najbližih prijatelja i članova porodice.

Bonus video: