Coyu prvi put u Crnoj Gori

Poznati katalonski DJ večeras je zvijezda elektronske žurke u Kotoru, koja je najavljena kao uvertira novog festivala
402 pregleda 0 komentar(a)
Coyu
Coyu
Ažurirano: 06.04.2019. 11:40h

Coyu, poznat i po nadimku koji u prevodu znači “Velika mačka”, je osnivač poznate tehno i haus etikete Suara, nastupao je na festivalima širom svijeta kao što su Sonar, Piknic Electronik i Ultra Music, te zauzimao pol poziciju na listama Beatporta i Resident Advisora. U nekoliko klubova na Ibici je bio rezident više godna, a radio je remikse za poznata imena kao što su Fatboy Slim, Pit Tong, Moby, Džozef Kaprijati....

“Već par godina unazad se stavljao akcenat na Coyua, kaji je kao DJ i producent razvio izdavačku kuću Suara, već sada veliki španski brend koji je ostavio jak trag na svjetskoj elektronskoj muzičkoj sceni.

Mnogi hitovi koji su se rodili iz Suara kuće, počevši od deep i tech house muzičkog stvaralaštva, pa sve do današnjih techno izdanja, učinili su da Coyu bude jedan od traženijih španskih izvođača. Sad je iskočila prilika za njegovu prvu posjetu Crnoj Gori, i iz razgovora sa njim osjeća se njegova želja da se našoj publici predstavi u što boljem svjetlu. Tako da možemo da se spremimo za techno spektakl”, najavio je Slobodan Popović, poznatiji kao DJ P.S., ispred organizacije Groovy Castel Nuovo iz Herceg Novog koja je stoji iza ovog događaja.

Upravo će P.S. uz Proximusa i Raven Tk-a predstavljati domaću elektronsku scenu iste večeri. Žurka će početi od 22 sata, ulaz će do 23.30 časova biti osam, a nakon toga deset eura. Organizatori se nadaju da će se publika pojaviti u što većem broju, nadovezujući se na talas sličnih događaja koji su se dešavali u našoj zemlji u posljednje vrijeme.

“U Crnoj Gori nikad ne znate što da očekujete od nekog događaja, broj posjetilaca konstantno oscilira. Ali se može reći da je ova godina, za razliku od prošle, krenula lijepom stazom kvalitetnih događaja. Dobra novogošnja noć sa Anikom Kunst, pa u režiji Krš produkcije u Podgorici nastupio je čuveni dvojac Tiefschwarz. Sada nam prvi put u goste dolazi dugoočekivani Coyu sa svojom techno sesijom, što će sigurno donjeti novi talas energije svim ljubiteljima ‘Velike mačke’”, poručio je P. S.

Kada je u pitanju njegov matični DJ kolektiv i organizacija Groovy Castel Nuovo, on je istakao da ga raduje što će naredni period imati kontinuitet po pitanju događaja i najavio gostovanja još poznatih imena. “Poslije nastupa sa Coyuom, slijedi mi nastup na promo Exit događaju Share Love u Sarajevu 13. aprila. Potom se za 1. maj u Crnoj Gori družimo sa Chaimom, kao i u finalu pred ljetnju sezonu sa velikim Nikom Vorenom. Sigurno je da je lijepa godina pred nama. Družimo se na plesnom podijumu!”, zaključio je P. S.

Waveul će na Velikoj plaži okupiti više od 50 izvođača

Organizatori su saopštili da je ovaj događaj i neka vrsta najave za Waveul festival, koji će se održati od 25. do 28. jula na Velikoj plaži u Ulcinju.

“Da, ovim događajem dajemo podršku Waveul festivalu koji će se odigrati krajem jula na Velikoj ulcinjskoj plaži. Za sada mogu reći da će to biti novi festival, novog duha, koji će kao još jedan festival u Crnoj Gori zasigurno obogatiti turističku ponudu naše zemlje. Za prvu godinu na festivalu će se naći dvije bine sa više od 50 izvođača koji će nastupiti za četiri festivalska dana. Muzički program će biti ispraćen i sportskim aktivnostima, kao i mnogim umjetničkim sadržajima. Sve u svemu, za prvu godinu uložiće se maksimalan trud da gosti koji posjete festival dobiju još mnogo razloga da se zadrže na našem podneblju”, kazao je DJ iz Herceg Novog, koji je jedan od članova organizacije festivala.

Bonus video: