Sergej Ćetković najavljuje turneju povodom 20 godina karijere

“Bio sam veliki fan Arsena Dedića, a takođe sam veliki prijatelj sa njegovim sinom, pijanistom Matijom Dedićem. Od Matije sam i dobio poziv da učestvujem na ovom koncertu", priča Ćetković za "Vijesti"
944 pregleda 0 komentar(a)
Odabrao omiljenu pjesmu od Arsena “Ono sve što znaš o meni”, Foto: Privatna arhiva
Odabrao omiljenu pjesmu od Arsena “Ono sve što znaš o meni”, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.04.2019. 09:11h

Crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković biće jedan od učesnika koncerta u čast hrvatskog kantautora Arsena Dedića koji će biti održan 30. maja u beogradskom Sava centru. Arsenove pjesme, između ostalih te večeri pjevaće i njegova supruga Gabi Novak, Ana Stanić, Petar Grašo, “The Frajle”, Bojana Stamenov.

O tom događaju, svojim nedavnim aktivnostima koje uključuju i novu dječiju numeru, te planovima za obilježavanje dvije decenije karijere, čuveni muzičar je pričao za “Vijesti”.

“Bio sam veliki fan Arsena Dedića, a takođe sam veliki prijatelj sa njegovim sinom, pijanistom Matijom Dedićem. Od Matije sam i dobio poziv da učestvujem na ovom koncertu i sa velikim zadovoljstvom sam ga prihvatio, pa sam odabrao pjesmu koju najviše volim iz Arsenovog opusa ‘Ono sve što znam o tebi’ koju ću pjevati na tom koncertu”, rekao je Ćetković, koji je nedavno bio učesnik manifestacije posvećene djeci.

Tako je kao jedan od solista pjevao na “Beogradskom dječijem proleću” na kojem su muzičari imali priliku da nastupe uz pratnju horova “Kolibri” i “Čarolija”. Za tu priliku Ćetković je napisao pjesmu “Okršaj sa pokvarenjakom”, koju će uskoro imati priliku da publika čuje i u istoimenoj epizodi crtanog filma “Lola i Mila”. Inače, ovaj festival pjesama za djecu bio je prvi tog žanra u tadašnjoj Jugoslaviji i inicirao je osnivanje sličnih manifestacija u svim republikama i pokrajinama koji se i danas održavaju.

“Naša drugarica Leontina Vukomanović nas već neko vrijeme okuplja i na vrijeme obavijesti da dio svog autorskog rada posvetimo i pisanju pjesama za djecu. Upravo kroz autorski rad imamo priliku da napravimo neke edukativne singlove i na taj način se bolje približimo najmlađim konzumentima muzike. Ovoga puta muziku za singl koji smo predstavili na festivalu pisao sam sâm, dok je koautor teksta sa mnom bila Dunja Petrović, naša drugarica koja piše scenario za crtani ‘Lola i Mila’. Ovoga puta pjevali smo o Lolinim problemima sa karijesom i kako se s njim bori, a refren pjesme je publika prije festivala mogla da čuje u Milinom i mom izvođenju na Instagramu. Uskoro će i čitavu pjesmu publika čuti u novoj epizodi serije “Lola i Mila” koja će se naći na našem Jutjub kanalu”, potvrdio je Ćetković.

Svoju kolekciji nagrada koje je dobio tokom dvadesetogodišnje karijere, pjevač je za vikend upotpunio još jednom - za džentlmena godine.

“Čast mi je bila što sam dobio nagradu za džentlmena, i što sam se našao u društvu svih džentlmena i dama koji su zahvaljujući svom humanitarnom radu obilježili prethodnu godinu. Naravno među nagrađenima bilo je i uspješnih preduzentika i ljekara”, pojasnio je Ćetković, koji se nedavno vratio sa mini turneje u Kanadi.

“Prošle godine prvi put smo imali priliku da se predstavimo publici u Australiji, a ove smo nastupali u Kanadi, u gradovima Vindsoru i Torontu, gdje je bilo fenomenalno. Do kraja godine nadam se i prvoj turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, a do tada publiku očekuje album jer uveliko radim na novim pjesmama. Takođe, uskoro počinjemo sa koncertim aktivnostima povodom 20 godina na sceni”. obećava Ćetković.

Krajem jula u Kotoru

I ovog ljeta Ćetković će u sklopu turneje održati i nekoliko koncerata u Crnoj Gori, a prvi u nizu zakazan je za 31. jul.

“Ove godine dobili smo poziv da nastupimo na ‘Kotor artu’, a sa nama će te večeri svirati orkestar sastavljen od perspektivnih gudača iz Crne Gore. Zato će svi aranžmani biti prilagođeni tom nastupu i svakako će taj koncert biti jedinstven”, obećava Ćetković i dodaje da to neće biti jedini njegov nastup ovog ljeta u Crnoj Gori.

“Još se prave planovi za ljetnju sezonu koncerata, tako da ne mogu sa sigurnošću da kažem u kojim ćemo gradovima nastupati, ali sam ubijeđen da će tokom ljeta biti još koncerata u Crnoj Gori”, kaže on.

Bonus video: