Pogledajte video album benda "Elemental"

Na kompilaciji “B strane”, našle su se numere poput “Prsti jedne ruke”, “Gdje je moj grad”, “Teorija i praksa”, “U duši smo junaci” i “Šok”, koje su, smaraju muzičari, ranije bile nepravedno zapostavljene
352 pregleda 0 komentar(a)
Elemental, Foto: Promo, Promo
Elemental, Foto: Promo, Promo

Hrvatska grupa “Elemental” povodom “Noći knjige”, juče je premijerno predstavila svoj novi video album “B strane”, a on je već dostupan za gledanje na Jutjub platformi, ali i na digitalnim, odnosno striming servisima.

Nakon dva koncerta u Tvornici kulture krajem 2018. godine, biografije „Sve, samo ne romantika“, singla „Nešto glasno“ koji je mjesecima osvajao slušatelje putem radijskih stanica, “Elemental” je sada pripremio nešto sasvim drugačije.

Bend je odlučio da izdvoji najbolje numere iz svog dosadašnjeg muzičkog opusa, od prvog do posljednjeg albuma, i sve pjesme koje su kroz godine možda nepravedno zapostavljene, sakupe na jednom mjestu.

Radi se o materijalu koji je snimljen tokom decembra 2017. godine na prostoru AKC “Medike” za koji je bend sastavio set-listu antisinglova sa svojih sedam studijskih albuma.

Pjesme koje su izabrane imaju veliki značaj za bend, ali i njihove fanove, pa su, kako kažu iz “Elementala”, konačno dobili pažnju koju zaslužuju, a predstavljene su u novom ruhu.

“B strane” režirao je Ivan Zadro, scenografiju je radio Sven Grbec, a za miks i mastering zaslužan je Luka Tralić Shot. Kao i posljednji studijski album benda, video album je izašao za “Elementalovu” vlastitu etiketu 383 Records.

Na ovom albumu našle su se pjesme “Prsti jedne ruke”, “Gdje je moj grad”, “Elementalitet”, “Ostavi T.R.A.G”, “Prašina”, “Usne”, “Teorija i praksa”, “Idem lagano dalje”, “Odrastanje”, “Pokušaj života”, “Breza”, “U duši smo junaci”, “Šok” i “Ne vjerujem”.

Bonus video: