GOSTOVANJA I U REGIONU

Pankreas svira u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj

Prvi datum je 31. maj u Kragujevcu, a dan kasnije u Novom Sadu na 12. izdanju festivala ‘To be Punk’
560 pregleda 0 komentar(a)
Pankreas, Foto: Privatna arhiva
Pankreas, Foto: Privatna arhiva

Nikšićki punk sastav “Punkreas”, koji čine Goran Dabović, Mihailo Bulajić, Bojan Kandić, Veljko Vučurović i Đorđije Njunjić nakon objavljenog singla “Elizabeth” zakazao je svirke u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj.

“Prvi datumi su 31. maj u Kragujevcu, kao podrška našim prijateljima iz benda ‘Čovek bez sluha’, a dan kasnije u Novom Sadu na 12. izdanju festivala ‘To be Punk’ koji organizuje SKC Novi Sad”, ispričao je Njunjić za “Vijesti”, dodajući da neće zaboraviti ni publiku u svom gradu.

“I ove godine ćemo se naći na Lake festu, a već je dogovoren i nastup 12. oktobra u Sofiji. Ne znamo tačan datum odloženog Zbrka festa, i tu treba da nastupimo, a čekamo potvrdu za još par festivala koji se održavaju ovog ljeta. Prije Sofije će sigurno biti još jedan grad dan ranije, najvjerovatnije Niš, tako da se polako zahuktava godina za nas”, pohvalio se on.

Njunjić je otkrio i kako je došlo do nastupa u Sofiji, gdje će se predstaviti publici drugi put.

“Do nastupa u prostoru “Fabrika Avtonomia” došlo preko ekipe “Dva druga” koja organizuje nastupe u Beču. Među njima je i Bugarin Larso sa kojim smo se sprijateljili i došao je na ideju da nam sredi koncert, što smo rado prihvatili. Dijelićemo binu sa našim drugovima SNB iz Novog Sada”, ispričao je muzičar. On je kazao da se raduje što Punkreas” opet svirati na Lakeu, jer će festival “imati odličan lajn ap i biti drugačiji od proteklih godina, u smislu raznovrsnosti izvođača i bendova koje publika nije imala priliku da čuje”.

Pred “Punkreasom” su i samostalne svirke i festivali, pa on otkriva i koja vrsta nastupa im je draža:

“Glavna mana velikih bina za pank bend je to što je publika daleko, i što nema prisnosti kao na klubskim svirkama. Na festivalima je raznovrsnija publika, pa volimo da sviramo ljudima i koji ne dođu nužno da slušaju nas ili pank rok uopšteno. Dok je u klubovima prisnija atmosfera, i ljudi dolaze sa namjerom da gledaju određene bendove. Volimo i jedno i drugo, jer mislim da bend koji odbija jedno ili drugo ne treba ni da svira”, zaključuje muzičar.

Preporučujemo za Vas