FESTIVAL U ULCINJU

Poznata nova imena na WaveUl festivalu

Najavljeno je da će nastupiti preko 50 izvođača tokom četiri dana manifestacije.
1339 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva
Ilustracija, Foto: Arhiva

Još devet novih imena pridružilo se već poznatom spisku izvođača koji će nastupiti na debitantskom izdanju WaveUl festivala, planiranog da se odvija od 25. do 28. jula na ulcinjskoj Velikoj plaži - Shall Ocin, Stefan Barnem, Roj Rozenfeld, Themba, Vil Sol, Mathame, DJ Jock, Proximus i Aleksandra Duende.

Na Sea Wave bini nastupiće Shall Ocin, argentinski DJ i producent i jedan od osnivača etikete Clash Lion, poznat po korišćenju analognog zvuka i specijalno napravljenih efekata, kao i Stefan Barnem, Brazilac koji živi i radi u Italiji i poznat je po projektima "Half Square" i "AViolent Disturbance In A Crowd". Obojica su objaljvljivali za Ellum, etiketu svjetski poznatog Macea Plexa.

Za Sand Wave binu organizatori su najavili "deep i melodic" zvuk Roja Rozenfelda, te južnoafričkog DJ-a i producenta Thembu, koji iza sebe ima saradnje sa poznatim imenima žanra kao što su Dubfire, Black Coffe, Nik Kurli i drugi. Na istom mjestu publiku će zabavljati italijanski duo Mathame, poznat po eksperimentalnom zvuku i analognom pristupu, kao i dva predstavnika regionalne scene - splitski DJ Jock čije trake su se našle u setovima zvijezda poput Karla Koksa, Adama Bejera, Kristijana Varele i drugih, te Aleksandra Duende čiji zvuk karakterišu etno motivi povezani sa elektronikom. Domaću scenu predstavljaće Nikšićanin Martin Durutović Proximus, jedan od osnivača organizacije Subtera.

Ranije su organizatori potvrdili da će na ulcinjskom festivalu gostovati i Rodriguez Jr, Agents of Time, Bokee, Millok, Andrej Puškarev, Lerr, Darko Milošević, Chaim, Audiostorm, Metju Dekej, Iceberg, Nandu, Raxon, Lehar, te Double Needle Project, a najavljeno je da će nastupiti preko 50 izvođača tokom četiri dana manifestacije.

Ulaznice se mogu kupiti putem Gigstix mreže, a njihova trenutna cijena je 35 eura za sva četiri dana festivala, odnosno deset eura po pojedinačno po danu.

Preporučujemo za Vas