Priče iz okoline pretočio u album

Podgorički reper Petar Žugić, koji stoji iza pseudonima Pepe, objavio je studijski debi godinu nakon prvog singla
742 pregleda 0 komentar(a)
Želi više saradnji u budućnosti: Petar Žugić Pepe, Foto: Privatna arhiva
Želi više saradnji u budućnosti: Petar Žugić Pepe, Foto: Privatna arhiva

Podgorički reper Petar Žugić, koji nastupa pod pseudonimom Pepe, novo je ime crnogorske rep scene koje skreće pažnju na sebe. On se prošle godine predstavio publici spotom za pjesmu “U očima metropole”, njegovim studijskim debijem, mada je tada 20-ogodišnjak kazao da se muzikom bavi već pet godina.

Podgoričanin je sad objavio i debi album pod nazivom “Rano je do 12” koji se može čuti na Jutjub servisu i sadrži sedam pjesama za koje Pepe potpisuje i tekstove i muziku, bez kolega sa scene među gostima.

“Album baš nije bio u planu ove godine, jer sam prošljog ljeta planirao da objavim jednu stvar kao singl sa spotom, ali ja i moja ekipa nijesmo imali vremena da odradimo video, pa sam to htio da ostavim za kasnije. U međuvremenu su počele da dolaze ideje za nove pjesme, a sa njima i nove teme, stilove, drugačije instrumentale i slično. Album sam počeo da pišem u septembru, uz to je još išlo i pravljenje matrica za pjesme, kao i snimanje nekih demo snimaka. Nastajao je skroz spontano, jer kao što rekoh, nijesam imao ideju da pišem album, i jednostavno sam pustio da inspiracija sama dođe i slušao sam priče iz okoline i pokušavao da ono što mi je zanimljivo pretočim u pjesmu”, objasnio je Žugić, koji trenutno boravi u SAD, u razgovoru sa “Vijestima”.

On je istakao da je produkcija albuma “Rano je do 12” u duhu ovog vremena, “Posebno ‘flou’ kod pjesama, kojem sam dao veliki značaj, jer ono što mi je bilo jako važno kod ovog albuma je sami taj vajb, da je negdje pitko i da slušaoci mogu da se vežu za to. Inspiracija se stalno mijenja jer prije me je najviše inspirisalo kako se osjećam u momentu, a sad me prije svega okolina, i to što čujem i vidim”, objašnjava reper.

U vremenu kad dominira pristup objavljivanja pojedinačnih pjesama koje na kraju zaokruže albumu i ugošćavanja kolega, Pepe se odlučio za suprotan pristup, a kaže da mu je ideja albuma privlačna još od kad je počeo da sluša rep, pa je zato i htio da pjesme na bilo koji način budu povezane.

“Što se tiče gostiju, imam moju sestru Srnu Zugić koja je pjevala prateće vokale na pjesmi ‘Nevada”, a što se daljih gostvanja tiče, htio sam, ali jednostavno se nisu desile neke saradnje kojima sam se nadao. Volio bih da ubuduće imam što više saradnji, nebitno je li to kroz tekst, produkciju ili bitove, jer to mi prija ako je pravi vajb u studiju. Čovjek u tom slučaju može više da postigne, inspiracija je veća”, zaključuje Pepe.

Ima prostora da domaća rep scena procvjeta

Kad je u pitanju njegov debi, smatra da ne bi trebalo postavljati velika očekivanja, već se samo nada da će proći što bolje. Kad je u pitanju domaća hip hop scena, Pepe smatra da ima publike i prostora da “lijepo funkcioniše”.

“Publike ima mnogo više nego kad sam ja počeo da slušam rep. Stanje crnogorskog repa mi nije loše, ali iskreno daleko mi je od dobrog, kolege su dobre, ima mnogo kvalitetnih izvođača i posebno bitmejkera, ali ono što nama fali je više socijalizacije. Pričam iz svog iskustva. I makar nekoliko festivala godišnje. Onda mislim da bi scena sasvim dobro funkcionisala i da bi konačno uletio neki dinar, da ne ide sve u narodnjake”, ocijenio je reper i dodao da planira da kad po povratku iz Amerike organizuje promotivne nastupe i ekranizuje bar jednu numeru sa albuma.

Bonus video: