Ove hitove zlatnog para svjetske muzičke industrije slušaćemo na Sea Dance-u

"Čuvena DJ zvijezda Dejvid Geta, i američka pjevačica Sia slove za jedan od zlatnih tandema svjetske muzičke industrije"
1091 pregleda 0 komentar(a)
Dejvud Geta, Foto: Boris Pejović
Dejvud Geta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.06.2019. 20:07h

Hitove koje su zajedno napravili poznati DJ Dejvid Geta i američka pjevačica Sia publika će imati priliku da čuje na nastupu Gete 1. septembra na Sea Dance festivalu na plaži u Buljarici, saopštili su danas organizatori Sea Dance festivala.

"Čuvena DJ zvijezda Dejvid Geta, i američka pjevačica Sia slove za jedan od zlatnih tandema svjetske muzičke industrije. Njihova saradnja započela je 2011. godine sa numerom "Titanum", koja je Dejvida samo učvrstila na tronu jednog od najuspješnijih producenata 21. vijeka, i lansirala muzičku karijeru multitalentovane Sie. Iako je prvobitno "Titanium" bila namijenjena pjevačici Meri Džej Blajdž, verzija koju je Sia snimila opčinila je francuskog umjetnika do te mjere da je promijenio svoju odluku", saopštili su organizatori.

"Nešto ludo se desi kada radimo zajedno, naša pjesma "Titanium" potpuno je okrenula naglavačke stvari, za oboje. Ona je bila super indi umjetnik, koja nije bila pop izvođač u klasičnom smislu, ali onda smo napravili "Titanium" i meni se stvar toliko dopala da nijesam htio da je dam bilo kome osim nje jer je niko ne pjeva tako. I ona je rekla: "Ok, ali to je moja posljednja pjesma i neću da idem na turneje ili radim bilo kakve promocije...". Ali ispostavilo se da je ova pjesma promijenila naše živote" ispričao je Geta.

Organizatori Sea Dancea su dodali da se nakon samo par dana od objave, "Titanium" našao na prvim pozicijama svjetskih muzičkih lista i prodat je u više od milion primjeraka.

"U godinama nakon toga par je bio gotovo nerazdvojan, a posljednja u nizu numera na kojoj su radili je hit singl "Flames", kao i pjesma "Flying on my own" koja najavljuje novi album muzičke dive Selin Dion", navodi se u saopštenju.

Wild One Two (2012)

U isto vrijeme kada se pojavio "Titanum", Sia je snimila numeru "Wild Ones" koju potpisuje Flo Rida, a vrlo brzo se u etru pojavio remiks pjesme samo sa Siinim vokalom, koji su uradili Geta i Niki Romero.

She Wolf (Falling To Pieces) (2012)

"Iako je planirala da pjesmu da čuvenoj Šer, Sia se predomislila i snimila je uz pomoć Gete. O njenom uspjehu najbolje govori brojka od pola milijarde pregleda samo na YouTube kanalu francuskog producenta", navode organizatori festivala u Buljarici.

The Whisperer (2014)

"Sia je jedina umjetnica koja je uspjela da "pripitomi" Getu i u njegovoj produkciji uradi sint pop baladu. I kako se i očekivalo, singl "The Whisperer," koji se pojavio na njenom albumu "Listen" 2014. godine, je oduševio publiku i kritiku", dodaje se u saopštenju organizatora Sea Dance festivala.

Bang My Head (2015)

David i Sia su se 2015. godine još jednom okupili kako bi kreirali još jednu tropsku ljetnju himnu "Bang My Head", koji se našao na pjevačicinom albumu "This Is Acting Album", na kome je i megahit "Cheap Thrills".

Saradnja je još jednom bila više nego uspješna.

Helium (2018)

Klavirska balada koja se našla na albumu filmskog hita "Fifty Shades Darker" dobila je svoju verziju koju su uradili Geta i Afrodžek.

Flames (2018)

Sedma saradnja Gete i Sie ima funki tvist na njihovoj zaštitnoj motivacijskoj himni, a Sia je izjavila: "Samo se krećite, potražite snagu danas" u odnosu na vrstu sintetičke produkcije koju biste mogli očekivati od soundtracka neo-crnog kriminalnog trilera”.

"Flames" donosi Siu u njenom najboljem izdanju, sa nevjerovatnim, jakim i emotivnim glasom, dok čuveni DJ, kao i u svakoj pjesmi do sada, donosi potpuno zarazan beat koji još jednom dokazuje zbog čega je jedan od najpopularnijih muzičara na svijetu", zaključuje se u saopštenju organzatora Sea Dance festivala.

Bonus video: